12/10/13 11:11
(http://nname.org/)

Кратка история на всички медии

В началото беше Телевизията

Тя съобщаваше, възпитаваше, награждаваше и порицаваше. Тя беше сърцето и главата на нацията. Дойе Демокрацията и телевизията се раздели на часна и държавна. Часната искаше да прави пари, а държавната да прави вятър на правителството. Появиха се маркетолози, социолози, рекламолози и прочие паплач, готова да продаде Драгия зрител за жълти стотинки. И да си купи черен жип! С предимство! Телевизията спря да информира и започна да дезинформира. Да натрапва празноглавите си  пресевдо-лидери, братовчеди и приятели на главния редактор.

В името на собственото си спасение
Драгият зрител избега у Интернета

Там хората бяха честни, водите бистри, жените дащни и въобще всичко шес’. 7-8 години, докато не се масовизира. В началото да имаш компютър беше доста скъпо удоволствие и това слагаше летвата високо. Първия известен бг сайт се казваше ГЮВЕЧ и можеше да ядеш до насита от него. Малко по малко интернет стана повече бизнес и по-малко плюскане. Започнаха да те слагат теб в тенджерата и да се чудят как да те сварят на супа. След 2010-та година е пълен абсурд някой да започва някакъв сайт, без в главата му да се върти да как стане милионер. Ако може и за 6 месеца.

от декстопи минахме на лаптопи и
дойдоха времената на суб-интернета

Блогове, микроблогове и социалки ги слагам в един кюп. Защото едни и същи хора въртят едни и същи теми, просто по различен начин технически. Целта беше нещата свидни на сърцето да се натикат по най-затънтените краища на вселената, за да бъдат скрити от печелбарите и достъпни само за хора с необходимата култура и сетивност. Но никоя тайна не е тайна с годините. Нещолозите надушиха и цъфнаха с безумните си промоционални предложения… на политици-еднодневки, на луксозна ракия, на качествена пражка шунка, произведена в Румъния.. таймлайнът ти плавно се изпълни с неща, които ще го съкратят с години, но поне ще пукнеш красив, още на младини. Загуби се свободата, да общуваш, да споделяш (кракнати игри), да направиш каквото и да било без да бъдеш наблюдаван и рано или късно съден.

Захвърлихме лаптопите и хванахме
Мобилното уау

На пръв поглед – нова ера. Вместо Исус Христос – Стийв Джобс. Страхотни скокове в продажбата на смартфони, велика пенетрация на мобилен интернет. Но всъщност хората мигрират от устройства и среди, които са задръстени с пропаганда, към такива, които са все още използваеми. Моментът в който мобилната реклама “проработи” ще е моментът в който хората по принуда ще започнат да си имплантират чипове и модеми в задниците. Само и само да са далеч от психолозите, социолозите, медиолозите и другите твари, които насилствено им натрапват как да мислят. Защото хората просто искат да изпитат Коледа без да се мислят за Кока-кола.

Публикувана на 12/10/13 11:11 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/x7BORpuy-TE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване