12/11/13 20:22
(http://www.gorichka.bg/)

Ако обичаш снега, спаси го

campaign-4

The Climate Reality Project е организация, твърдо решена да вдъхнови световно движение за овладяване на климатичните промени. Зимната им инициатива се нарича I am Pro Snow и цели да обедини всички хора с отношение към снега: от бизнеси, които зависят от него, до заклети екстремисти, които живеят за адреналиновите спускания, през обикновените любители на едно от най-красивите природни явления. Заедно те трябва да говорят за това какво може и трябва да се направи, за да защитим зимата, която обичаме. Ето няколко факта:

  • Глетчерите и ледените шапки в Гренландия и Антарктика губят около 150 тона лед всяка година. Освен всичко, това увеличава риска от свличания и лавини.
  • Ски-сезонът намалява все повече. В някои райони пролетното затопляне се случва вече 2 седмици по-рано отколкото в недотам далечната 1970 г.
  • Колкото по-топли стават зимите, толкова по-малко сняг вали. В някои части на швейцарските Алпи вали 25% по-малко в сравнение с преди 70 години. Установено е, че снеговалежите в Сиера Невада ще намалеят с 50% за само няколко десетилетия.

prosnow

Вече традиционното партньорство на I am Pro Snow с Warren Miller Entertainment, най-уважаваната компания за спортни филми, цели да ангажира абсолютно всеки, имащ нещо общо със зимните спортове. Последният филм е посветен на промените, предизвикани от глобалното затопляне; в първо лице единствено число посланциите на климата Тед Лиджет, Марк Абма, Мишел Паркър и Дъг Ступ говорят за очевидно ужасната ситуация,  пътувайки из Гренландия в търсене на небивали терени. Ticket to Ride е невероятно визуално приключение със съвсем вероятно послание: снегът не е даденост и скоро може да го изгубим.

 

Можеш да подпомогнеш каузата на The Climate Reality Project с дарение. В замяна на поне 20 долара получаваш яка шапка, която ясно заявява позицията ти за зимата.

Публикувана на 12/11/13 20:22 http://gorichka.bg/ako-obichash-snega-spasi-go/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване