12/12/13 11:38
(http://ivo.bg/)

Задачи с повишена налудност

Както стана известно, най-желаната професия в България е тази на охранителя. Това поражда необходимостта от интелектуално охранени кадри.

И на мен не ми е чужда тематиката за математиката като политика и за политиката като събиране ( на пари), изваждане ( на дивиденти), умножение ( на благата) и делене ( на награбеното). Ето защо смятам да се включа в учебниците по прилъжна математика като съставител на въпросник със задачи, които трябва да може да реши всеки кандидат за охранител и съответно- за министър-председател.

- Бойко Борисов обича хавански пури, а Волен Сидеров – хавански политици и плажове.
Опишете общото кратно между двамата, което е достатъчно, за да изпушат лулата на мира? ( примерен отговор: и двамата се възхищават от Тодор Живков)

- Една партийка внася законопроект в полза на цигарения дим, твърдейки, че чистият въздух в заведенията е причина да бъдат загубени 300 000 работни места.
Колко нощувки в апартамент за 300 евро в петзвезден хотел в кубинския курорт Варадеро ще може да си плати вождът на партийката, ако всяка жертва на чистия въздух му се отблагодари за съчувствието с по един лев?

- „Южен поток” по договор трябва да започне да носи печалби на България от транзитни такси 15 години след неговото из(г)раждане, ако не се окаже мъртво роден след новината от Брюксел от днес, че България се отказва от преки преговори за газопровода и те ще бъдат водени вече от Европейската комисия.
Колко българи ще доживеят да се порадват на таксите при сегашните темпове на измиране на нацията? Ще стигне ли населението да охранява 450 километровото трасе, което би хранило 15 години само „Газпром”? Моля, отчетете и темповете на измирането на самите руснаци, които иначе пряко и на драго сърце биха ни освободили отново от грижата да се грижим за себе си- този път с помощта на дивизии от охранители, нахлуващи като Четвърти украински фронт. Ще успеят ли остатъчните българи да научат за 15 години (д)остатъчно руски език за целта, за да заемат достойно мястото си на надзиратели на руския интерес?

- България се е засилила да строи нови ядрени реактори без да има хранилища за отработеното гориво, което в близко бъдеще ще трябва да започнем да съхраняваме.
Колко селища ще кандидатстват за честта да погребат в околностите си тленните останки на мирния атом ( примерни отговори : 5, 11 или нула- зачеркнете първите два).

- В България има руски собственици на 330 недвижими имота. Настанете във всеки от тях по двама пълнолетни вносни етнически руснаци, плюс зависимата от тях българска прислуга и ще получите електорална база за потенциална нова етническа парламентарна сила в България.
Достатъчни ли са проруските партии в днешното Народно събрание, за да легализират подобна операция? ( отговорът „не” се изключва от условието).

- Гордостта на родната химия от времето на НРБ „Химко” край Враца беше унищожена от резкия скок в цените на руския природен газ преди близо две десетилетия.
Колко години ще са необходими на „Газпром” да ни довърши в съкратени срокове на базата на опита от „Химко”?

- Американците упорито разработват безпилотни технологии за летене. Георги Димитров, признавайки вековната ни изостаналост, отправи преди 68 години пожелание бързо да постигнем онова, което други народи са изградили за 100 години.
Кога ще изхвърлим ненужните пилоти от нашия самолет и ще ги стигнем американците при положение, че те упорито отказват да ни чакат и нарочно бързат да се развиват?

- След поражението си от шведите при р. Нарва Петър Първи възкликнал, че вече дава двама небити за един бит войник- направо похвалил солдатите си, че носят на бой ( и наистина, в следващата битка победил шведските войнолюбци).
Колко уролози трябва да бъдат набити в „Пирогов”, за да признае началството на тежко болния сектор на здравеопазването поражението си и да се похвали колко държеливи на бой са българските лекари? ( отговорът е даден в българските вестници)

- Един премиер е лобирал за хазартния бизнес като финансов министър в тройна коалиция и за награда става министър-председател на двойна коалиция с тройна парламентарна подкрепа.
Открийте името на премиера във връзка с : Костов, кости, череп и кости, череп. Верният отговор се произнася само на ум поради опасност да получите ф(р)актура на или за собствения ви череп.

- Във Варна имаше бунтове и един млад българин изгоря без нищо да се промени след протестите.
Има ли огън без ТИМ?

- Един журналист хвалеше невъздържано личността на Борисов, срещу когото обърна палачинката след като падна от власт, заплашвайки същевременно да стане премиер с гласовете на хората, който е лъгал от телевизионния екран.
Колко ще струва най-скъпата палачинка на света, марка „Бареков”, за която признатите до момента разходи са 800 000 лева? Изчислете хипотенузата на палачинката при хипотезата за избори през май 2014 г. и прибавате още по една година при хипотеза редовни избори три години по-късно, за да получите милионите, заделени за това луксозно ястие от банкерския залък.

- Едно телевизионно шоу уж върти на шиш спазарения за целите на политическата му реклама нов политик Бареков, но близо час нито веднъж не му задава въпроса за корпоративния произход на неговата новополитическа роля.
Колко вероятно е това да се случи без предварителна уговорка? ( решението е в диапазона между 0 и -1)

Ако сте решили горните задачи, получавате диплома за взета матура за мутра. Не се обиждайте, радуйте се, понеже сте годни за охранител, което е най-желаната професия в България. Това означава, че ставате за премиер. За да яхнете изпълнителната власт остава само да се научите виртуозно да обръщате палачинката, като се обявите за чисто нов политик и спасител на нацията от статуквото, скрито под сянката на щедри банкерски мустаци, които да гъделичкат доходоносно егото ви.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване