12/15/13 10:33
(http://ivanbedrov.com/)

6 месеца #ДАНСwithme – летящи факли, съборени огради и черни ръкавици (ВИДЕО)

DSC003171Точно преди 6 месеца шофирах към работното си място. Не помня каква точно беше музиката, но беше силна. Много добре си спомням къде точно се намирах малко след 9 часа сутринта – някъде пред злополучния Софияленд, когато телефонът звънна и научих НОВИНАТА.

Делян Пеевски бил избран за председател на ДАНС. Да бе, стига с глупостите рано сутрин! Така реагирах. Спомням си, че по подобен начин реагирах и когато се опитаха по телефон да ми преразкажат какво се случва на 11 септември 2001 г., когато се прехвърлях по някакви летища.

Но да се върна на 14 юни – тогава набих спирачки и със сигурност съм си изпросил цветни изрази от шофьорите зад мен. По-късно в офиса с колегите говорихме само за това – реакцията се ограничаваше до едно “Баси” и нататък мълчание. Защото никой нормален човек не можеше да проумее, а още по-малко да приеме подобно нещо.

Така де, всичко това го написах, за да има някакъв текст над трите видео клипа, които заснех снощи – точно 6 месеца след онзи ден.

Тук група от студентите реши да издърпа загражденията. И временно успя. Понеже бях тям – нито студентите искаха да влизат към парламента и да му правят нещо, нито полицаите им реагираха грубо. Не бях точно до задържаните и не знам конкретните случаи, но като цяло поведението и на двете страни ми се стори в реда на нещата. Целта на студентите беше да премахнат загражденията, а на полицаите – да ги върнат по местата им.

Това се случи малко по-рано от горната случка. Факлите, които горяха по време на цялото шествие, полетяха към парламента.

А тук най-слабо се различава какво точно става, но пък е най-интересно. Полицаите влачеха няколко души зад камионетките си. Нямам обяснение защо трябва да ги влачат по земята и да ги карат да лежат върху паветата, все едно са въоръжени и опасни. И понеже и полицаите знаят, че това не е редно, някои решиха да прикрият колегите си по доста несръчен начин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване