12/16/13 07:51
(http://ivo.bg/)

Контрапублицистика

Ден след ден минава и нито една критична дума не се появява в „Дума” за скандала с най-одумвания (между)народен депутат Сидеров, затъващ в разкоша на триъгълника Венеция-Париж- Варадеро. Явно началницитге от „Позитано” не позволяват .
Изключение направи една авторска реплика срещу ( не, не срещу Волен Сидеров!)… Бойко Борисов- основателна, впрочем. Защото му напомня, че, преди да говори за мафия на Варадеро, трябва да се погледне в огледалото, както го видя репортаж на в. „Монд” целия му „блясък” преди години”.

Правилно, така е. А и „Монд” си е „Монд”, как да не се позовеш на неговия авторитет ( какъвто „Дума” няма и затова си трае по болезнената тема за общуването на БСП с фашизоидите).

Закачката с Борисов обаче пак беше в стил „защо биете негрите” в момент, когато официозът, както самата БСП, услужливо „няма позиция” по актуалния скандал с творението на руските служби на българската територия, наречено „Атака”.

И още нещо, чисто професионално: официозът не е информирал своите читатели за самия факт- за скандала със Сидеров на Варадеро, но коментира коментар на политик по повод, който е спестен на читателите…Жалка картинка.
И ето, че проговори най-емблематичното перо на партията, членът на Висшия съвет на БСП Велислава Дърева, която упорито представят „просто” като журналистка при редовните й изяви от телевизионния екран ( явно е срамно да се признае, че е несменяем висш политик в най-голямата и най-дълго управлявалата през целия т.н. преход партия).

Чл. на ВС на БСП изригна с обичайния си патос- с какъвто например бранеше от шепата критици президента Първанов в серия от статии в президентската притурка в. „24 часа”.

Ето какво каза Дърева тази сутрин пред Нова тв”:
„Това, което се случи, е проява на лош вкус, лошо възпитание, чалга и простащина”.

Най-после! Храбро, рязко като комисарски куршум в тила на вързания. Гневът й се взриви обаче не срещу силния на деня Сидеров и неговите простотии, както може би погрешно си помислихте (извинявайте ако съм ви подвел да повярвате за миг,че това е възможно), а срещу шепата младежи, които си позволиха да нарушат вечерята на вътрешния министър Йовчев.

Подробност от пейзажа на заучените опорни точки е и обидата, с която Дърева удостои протестиращите младежи. Вече е наложен стандарт официозните публицисти да ги наричат хунвейбини. Такава е повелята на онези, които дърпат конците на пропагандата- да хвърлят своите камъни по чуждата глава, приписвайки крайно леви, маоистки пороци на български студенти по история, философия и т.н., докато фашизоидно крайно левият Сидеров се бори срещу колониализма с пачки от хиляди евро на вечер по скъпи курорти, за което партията забранява публицистичното възмущение на своите „остри пера”

Тъпо, но факт!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване