12/19/13 19:33
(http://velqn.com/)

Градинката на народния театър, 2013 зима

Всички знаем каква прелестна гледка представлява фонтана пред Народния Театър Иван Вазов през лятото. След лятото идва есента, отива си лятото, с него си отиват и шумните компании, които всяват смут в уединението на баронесата живееща в близост.

Работници на Столична Община, предполагам, зазимяват градината и така до следващото лято. Сезоните се сменят, сменят се и кметовете, управляващата върхушка, сменят се и спонсорите на съоръженията в градината, кучетата си лаят, кервана си върви и след 100 години, дай Боже, градинката да е още там.

И шадравана.

Сменят се също така и кафетата, която лятото ловят клиенти на скъпа бира и воднисто кафе, или на водниста бира и скъпо кафе… все тая.

Какво виждат очите ми, когато днес в разкошен слънчев и леко студен ден, минах през градинката.

Фонтан, градинката на Народния Театър

Тези забраняващи надписи са налепени навсякъде по цялата ограда на шадравана. Текстът е грижливо написан на ръка, на лист хартия A4, вкаран в найлонов плик и залепен със скоч или както още казват хората, тиксо.

По дяволите, сигурен съм, че да ги бяха напечатали, щеше да им излезе по-евтино. Не съм сигурен кой поддържа шадравана пред Народния Театър в София, но съм сигурен, че това е Шадравана с главно Ш. И съм сигурен, че това е неприемливо.

Но да речем, снизходително, че поддържащите шадравана не са имали време да проявят творчески размах и да облепят оградата с напечатани текстове, сигурен съм, че въздействието пак щеше да е подобно.

Продължавам малко по-нататък, там където лятоска, и младо и старо се събира, за да похортува. Знаете, че там в последните години има разновидности на няколко кафета, в различни форми и съдържания. Но ето на какво се натъкнах, един от баровете изглежда да е зазимен, но как?

Вижте сами, това е на границата на арт инсталацията и на небрежното, кенефно курирано изкуство.

Градинката пред Народния Театър

Кофи за смет, над тях метли, оформят нещо като нищо, нищо като нещо, някаква ефимерна ограда, която не знам за какво трябва да служи…

Грозно.

200 метра от тази своеобразна инсталация може да намерите коледния базар… и ето ни сега с весели чувства и с блясък в душата и сърцата, да си пожелаем весела Коледа.

 

Публикувана на 12/19/13 19:33 //feedproxy.google.com/~r/velqn/~3/ETFVxNhLNao/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване