12/19/13 18:13
(http://www.gorichka.bg/)

Дядо Коледа с видео призив за опазването на горите

Добрият старец тази година е решил да защити името си не само с очакваните от милиони малки и големи подаръчни блага, а и с действия за защита на планетата ни. В симпатично клипче, излъчено по много телевизори, той призовава децата да се грижат за дърветата. Супер добра идея, знаем, децата се впечатляват високо от думите на авторитети, а Дядо им Коледа безспорно е съвсем точно това за техните невинни възприятия. В клипчето той казва:

„Вие, деца, сте следващото поколение. Трябва да се погрижите горите ни да бъдат защитени, защото най-хубавият подарък за Коледа, който можем да си направим, е здрава планета. А грижата за горите е от огромно значение за това.“

От клипчето разбираме, че Дядо Коледа сега е във Финландия, където обикаля различни училища и говори на дечицата за опазването на горите. Неслучайно е избрана точно Финландия – държавата е знакова за цяла Европа с политиката си за устойчиво развитие на горите, прилагана от вече няколко десетилетия.

Може би белобрадият посланик на горите скоро ще стигне и дотук. Междувременно, ако наистина държиш на отсечено дръвче за празника, поне се увери, че е с идентификационна пластина. Така ще знаеш, че произходът му е контролиран, а не е било произволно отсечено от бракониери.

Ето и самото клипче с Дядо Коледа:

Весела Коледа!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване