12/19/13 22:22
(http://ivo.bg/)

Нов медиен СССР се (из)роди в България

Още един СССР се появи днес у наше село: Съюз на Съсловните Съветоиди ( по аналогия със „соросоиди”) Работодатели.

Общото между учредителите на поредната патерица на куцата по рождение и замисъл нашенска демокрация, в която не вирее нито една читава организация на журналисти с реално влияние, е че за пореден път ни демонстрират организираност на и без това отлично организираната подкрепа за властта от страна на структури, които би трябвало по дефиниция да й опонират- ако наистина имаха нещо общо с журналистиката, а не с постколониалната пропаганда.

Ако бях като другарите, които, в сладострастен пристъп на кеф от проблемите на опонентите си обичат да говорят за бардаци, щях да напиша нещо в техния стил за новия им съюз със старите физиономии.

Оставям на читателите да преценят какво означават лицата на издатели и работодатели, като Ирена Кръстева, Валерия Велева, Светлана Шаренкнова, Петьо Блъсков, Славка Бозукова  и т.н. , които надничат около един поп зад новата русофилска организация, претендираща да има нещо общо с обществената нужда от още един робовладелски инструмент за покоряване на и без това покорната ни журналистика.

Вторият медиен съюз написа алтернативен етичен кодекс

http://offnews.bg/files/uploads/2013/12/BMS.jpg

OFFNews

Ние, членовете на Българския медиен съюз осъзнаваме своята отговорност към обществото, която медиите дължат на всеки гражданин на Република България. Вярвайки, че изпълняваме нашите задължения честно, в съответствие с действащото законодателство и отчитайки нуждата от редакционна независимост, приемаме настоящите правила като възможност и задължение за въвеждане на ефективна саморегулация чрез приемане на единни стандарти обединени в настоящия Професионално-етичен кодекс на българските медии“.
Това гласи преамбюлът на приетия вчера професионално етичен кодекс на Българския медиен съюз – втората издателска организация след Съюза на българските издатели.
Вторият етичен кодекс в българската медийна среда бе подписан в сряда вечерта на тържествена церемония в резиденция „Лозенец“ в София от членовете на БМС, сред които пресгрупата на Ирена Кръстева и Делян Пеевски, изданията на Петьо Блъсков, на Тошо Тошев, Славка Бозукова, Валери Запрянов и др.
Документът е отворен и може да бъде подписан и от други медии, заяви изпълнителният директор на БМС Гриша Камбуров. Той определи церемонията като „медийното събитие на 2013 година” и отправи послание към медиите да работят за „толерантност и уважение“.
Събитието беше благословено от западно и средноевропейският митрополит Антоний.
В момента Българският медиен съюз (БМС) е най-голямата медийна организация и обединява 35 издатели на 68 местни и национални медии”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване