12/19/13 19:44
(http://greentech-bg.net/)

Плоска светодиодна лампа от Филипс

Phillips_Lightbulb_Redesign-7

За повече от 100 години електрическите крушки не са се променяли особено, придържайки се все около първоначалния „крушовиден“ дизайн на Томас Едисон от 1879 година. Едва в последните години промяната дойде с компактните флуоресцентни и светодиодните лампи, а ето че сега Philips предлага нов дизайн, комбиниран с икономичност и вероятно ниска цена.

SlimStyle изглежда като крушка, прекарала доста време във фитнес-залата. Тя излъчва светлина, еквивалентна на старите 60-ватови крушки, но консумира едва 10,5 вата. Освен това има живот от 22 години, така че човек ще може да брои на пръстите на едната си ръка колко пъти я е сменял през живота си.

Phillips_Lightbulb_Redesign-4

На пръв поглед SlimStyle изглежда като традиционните, но погледната отстрани се вижда колко е тънка. Хубавото е, че е напълно съвместима със старите фасунги и се монтира лесно. Светлината е топла като на старите лампи с нажежаема жичка и е удивително постоянна, без никакви примигвания. Изглежда и по-надеждна, материалът и напомня повече пластмаса, отколкото стъкло. Също така може да се регулира светлината, за разлика от CFL.

Светодиодните лампи не трябва да се награвят, защото това води до загуба на яркост и скъсява живота им. Ето защо те са снабдени с метални охлаждящи модули (heatsinк), които отвеждат топлината далеч от чувствителните светодиоди. Обаче в  SlimStyle Philips са успели да направят изцяло пластмасов корпус без метален охладител, и въпреки това лампата не се загравя и те и гарантират 25 000 часа живот. Нещо повече – всичко това се комбинира с по-ниски производствени разходи.

Phillips_Lightbulb_Redesign-14

Мнозина считат, че светодиодното осветление е най-обещаващия кандидат да измести напълно крушката с нажежаема жичка, тъй като е икономично и не съдържа токсичния живак (за разлика от компактните флуоресцентни лампи).Освен това от 1 януари 2014 в САЩ спира производството и вноса на традиционните 40- и 60-ватови крушки. В същото време цените на светодиодните лампи вече падат под границата от 10 $.

SlimStyle на Philips  ще бъде в продажба от 2 януари ексклузивно в HomeDepot.

По материали от: mashable и geek

Снимки: Mashable, Christina Ascani

Публикувана на 12/19/13 19:44 //feedproxy.google.com/~r/Greentech-bg/~3/3w5D4H5K_BI/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване