12/20/13 23:33
(http://psabev.blogspot.com/)

50 идеи за подарък на жена

И така, мило момче,

След като вече Петър даде цели 50 идеи за подарък на мъж, нека да се опитам и аз да ти помогна с избор на подарък за любимата жена. Доста от подаръците за мъже са съвсем приложими и за жени (фотоапарат, спортен екип и аксесоари, книга, e-reader, книга-сейф, качествени слушалки, билети за любим концерт, новото CD на любимия й изпълнител), така че хвърли един поглед и на другата ни публикация, в която може и да срещнеш идеалния подарък за своята половинка, майка, приятелка, леля, баба или позната. Умишлено съм се постарала идеите да не се повтарят, като запазвам същия брой – 50, разделени отново по 5 в 10 различни категории.

Ето три бързи съвета, валидни за всички подаръци за жени:

  1. Повечето жени обичат да им се подаряват емоции, вместо вещи. Жените са романтични, получаването на подарък утвърждава тяхната женственост. Не забравяйте, че за тях са важни думите, обръщат внимание на всеки поглед, жест и детайл, така че се постарай в тази посока.
  2. Някои дами обичат да получават бельо, други пътешествия, трети се радват на домашни уреди, но едно е общото – всички жени обичат подаръците да са правилно поднесени и да бъдат опаковани красиво.
  3. Ще зарадваш всяка жена, ако допълниш подаръка с нещо вкусно! Сложи като акцент шоколад, няколко любими нейни бонбони или бисквитки, дори ароматни пакетчета предпочитан чай. По този начин ще й покажеш, че познаваш вкуса ѝ и искаш искрено да я зарадваш.

Да преминем и към идеите:

Женски принадлежности

ladies

  1. Дамска чанта – Ако познаваш вкуса ѝ, няма да сбъркаш. Жените обичаме красиви и практични чанти – малки, големи, коктейлни и секси, луксозни… Важното е да изглежда добре и да е с подходящи размер, дръжки и цвят.
  2. Бижу – колие, гривна, пръстен – Един от най-подаряваните подаръци, а и предпочитан от нас! Действай смело и по инстинкт. Важното условие е да е от качествен материал с добро покритие, за да не се изтърка на второто носене. Гледай и да е в нейния стил, за да ѝ подхожда на облеклото и останалите аксесоари! Eдна идея: обърни внимание да вариантите за подвижни символи или буквички, които може да добавиш към някои гривни и колиета.
  3. Кутия за бижута – важно условие – вземи красива кутия с поне две нива за бижута, като задължително да има отделения за пръстени.
  4. Портмоне – препоръчително е да бъде от естествена кожа, за да е здраво, макар че има и много красиви модели от еко кожа или плат. Червено, черно или шарено – ти знаеш кой е любимият ѝ цвят!
  5. Шал/ръкавици/шапка – Ако имаш възможност, отиди на пазар заедно с жената, на която смяташ да подариш подобен комплект (или част от него). Обърни внимание кои неща намира за красиви и кои не иска и да погледне. По този начин може и сама да се изпусне какво би искала да има. Тук важното е не само да топлят, но и да са мекички и приятни на допир.

 Хоби и интереси

hobby

  1. Комплект четки и бои за рисуванеНай-големият проблем при жените не са хобитата, а по-скоро тяхната липса понякога. Сигурно си чувал поговорката “Жена без хоби си е като камъче в обувката”. Ако обича да рисува, но все още няма качествени четки и бои за рисуване, сега е моментът да я зарадваш. Можеш да вземеш маслени или темперни бои, пастели, статив или триножник, моливи, професионални четки, хартии и картони или каквото се сетиш. Изборът е голям, а цените са достъпни.
  2. Курс за усъвършенстване на неин интерес или хоби (курс за летене или чужд език, урок по езда, танци, сладкарство, калиграфия, моделиране и др.). С няколко думи – нещо, което да й радва душичката! Животът не е само шопска салата и кюфтета, нали? Дамите обичат да се развличат с подобни хобита, които не само обогатяват знанията им, но и ги правят добри събеседници и интересни личности за околните. Ако добре познаваш твоето момиче, ще знаеш и какво би искала да научи и да усъвършенства в себе си. Остава ти само да действаш. На повечето места предлагат ваучери за подарък.
  3. Абонамент за любимо списание. Тук е лесно – виждаш какви списания чете и готово! Внимавай само да не се е абонирала вече.
  4. Резервация в клуб с всичките ѝ приятелки. За жените разговорите с приятелки са жизнено важни. Според изследване приятелките сами си правят групова психотерапия, като се събират и прекарват часове, унесени в сладки приказки… мъжете и тяхната вечна мания по коли и футбол, техните готини братя, кувертите за Нова година, новата диета на комшийката, майките на половинките им (тук става страшнооо), поръчката за календарчета на децата и новата площадка в детската градина, разговорът преминава към “онези обувки” в любимия магазин и се връща към диетата на комшийката и зумбата в спортната зала, спира се по-задълбочено и със съвети на “Детето не е акало от 2 дена” и после някак си лежерно се вплита в “Дано повече нямам дълги командировки с тази обсебваща и нахална колежка”, аааа и “Не, другият път си вземи кремообразен руж, кожата ти е суха!”… Не искаш да станеш свидетел на всичко това, нали? Подари ѝ това удоволствие да излязат с момичетата, да потанцуват и да се наприказват на воля. Както се сещаш – ти поемаш децата тази вечер!
  5. Албум/класьор с ваши снимки. Говорим не за дигитален албум, а за такъв с хартиени снимки. Отнема време да избереш снимките, да ги подредиш и да добавиш правилните надписи, но пък крайният резултат си струва. А и ще имате още един чудесен спомен.

Лайфстайл:

lifestyle

  1. Комплект луксозни гримове (козметика за лице и тяло, парфюм, кутия или чанта за гримове при пътуване). Два съвета от мен: гравирай името й върху стъкления флакон парфюм! И… довери се на някоя приятелка, която разбира от тези неща, вместо да хвърлиш маса пари за ненужна или неподходяща козметика. Ако не знаеш на кой точно парфюм да се спреш, има два варианта – вземи ѝ нейния любим парфюм или някой близък аромат до нейния! Нали си знаеш – опаковай го красиво!
  2. Масажен стол (масажна възглавница/ръчен масажор/ваничка за хидромасаж) – Тук зависи от бюджета ти, но идеята е ясна.
  3. Кристално цвете в стъкленица (или цяла картина от кристали) – Това всъщност е комплект за отглеждане на кристално цвете в стъкленица с различно пожелание според повода. Тя само ще трябва да следва инструкциите и след 24 ч. магическият ѝ кристал ще започне да расте.
  4. Аксесоари за коса (шноли, фиби и др.) – Обичаш косата ѝ? Искаш да я галиш? Да я разпиляваш? Да я мачкаш? ТЯ НЕ ИСКА? Купи ѝ цял комплект фиби, шноли, щипки или диадеми, които да съчетава с любимия си тоалет. Или пък само една, но уникална: красиво изработена, защо не ѝ с кристали Сваровски?
  5. Професионална фотосесия. Ако обича да се снима и да позира – това ще я зарадва. Спри се на добър фотограф с необходимата професионална техника и майсторство и ефектът ще е голям!

 Уреди за разкрасяване

beauty

  1. Комплект за маникюр и педикюр – Ако поддържа ноктите си в домашни условия, а не при специалист, поглези я с този комплект. Това е модерният начин за перфектен маникюр и педикюр, а още по-добре би било, ако й вземеш електрически такъв.
  2. Автоматизиран еър-бръш за нокти - Това е нов уред за красив маникюр, за който разбрах от изложението IFA в Берлин. За момента, обаче в България няма налични консумативи, които можеш да й вземеш, когато й свършат наличните. Готиното е, че може да си прави в домашни условия, съвсем сама, невероятно красиви ноктите.
  3. Сешоар – това влиза в графата “Трябва на всяка жена!”. Вземи ѝ мощен и с поне 1-2 приставки.
  4. Маша и преса за коса – по-скоро подходящ подарък от жена за жена, защото има толкова много видове. Посъветвай се с продавач-консултанта, ако се колебаеш кой точно модел да избереш.
  5. Огледало – Огледалце, огледалце на стената, коя е най-красива на Земята? Скоро видях в един магазин едно уникално стенно огледало, което си пожелах на мига. Знае ли човек, по Коледа стават чудеса! :-)

За дома

home

  1. Кафемашина – Дойде време и за идея да се подари нещо практично. Обърни внимание на нещата, които винаги са необходими. Какво по-хубаво от чаша горещо ароматно кафе сутрин?
  2. Хлебопекарна, която да й осигури вкъщи благоуханния аромат на току-що изпечен хляб или кекс, при това с възможност да се приготви здравословно (със кълнове, семена, ръжено брашно, билки и т.н.).
  3. Красиво спално бельо от памучен сатен, може и само от сатен. Интересно би било да избереш десен на нещо нейно любимо. Ако обича животните – може да е на котенца, например. Или на японски хероглифи, ако изучава японистика или е фен на страната на изгряващото слънце.
  4. Хамак – Нека ѝ е удобно, отпускарско, ведро.. нека се размаже от кеф на хамака! Бъди сигурен, обаче, че има къде да го монтира.
  5. Статуетка/фруктиера/ваза/сервизи/съдове или подноси за сладкиши – жените обичаме да си каним гости и да поднасяме домашно приготвени мъфини, сладкиши, курабийки или бонбони. Ако няма подобни съдове за поднос, а си пада домакиня – зарадвай я с тях! На пазара има много красиви фруктиери, сервизи и вази. Те са идеален подарък за жена, която не познаваш добре, но искаш да зарадваш или поласкаеш с красив подарък.

 За нейния комфорт

comfort

  1. Бельо – Както се сещаш, бельо се подарява само на любимата жена и на никоя  друга! Ако не разбираш нищо от тази прелестна част от женското облекло, най-добре й вземи красива и секси нощничка. Така хем няма да сбъркаш размера (или поне шансът е по-малък), хем ще й се зарадва не по-малко от бельото.
  2. Халат за баня с ръчно избродирано нейното име. Този вариант с бродирането се предлага почти навсякъде по магазините за бельо и хавлии. При поръчка не отнема повече от ден-два, а ефектът е впечатляващ. Ако решиш, можеш да й направиш и лого, както и да добавиш едни домашни пантофки.
  3. Одеалце с ръкави (може и електрическо) – да ѝ е топло на душата и на сърцето.
  4. Възглавница с мемори пяна - за да запомни сънищата ѝ за пенливите морски вълни, сред които сте се разхождали, пенливата бира, с която сте вдигали наздравици и строителната пяна, с която ти направи ремонта вкъщи миналото лято.
  5. Затоплящи се силиконови възглавнички за ръце – щракаш пластинката, след което магическият гел се втвърдява от верижна реакция, отделяйки приятна топлина. Особено актуално в студените зимни дни. Като се прибере вкъщи, тя трябва да “свари” възглавничките и може да ги използва отново.

За чантата ѝ

handbag

  1. Ключодържател със снимка – така ще си те вижда всеки ден. Изработват ги в почти всяко фото.
  2. Закачалка за чанта за маса – много практично и стилно подаръче. Ако й подариш тази закачалка, повече никога няка да се чуди къде да си сложи чантата, когато седне някъде. Чантата й ще виси на удобно място точно до нея, без ни най-малко да я притеснява.
  3. Луксозна запалка/писалка – стилна запалка, ако е пушаш или писалка, ако е делова дама. И с двете ще излъчва стил.
  4. Аксесоар за телефона й/калъфче за телефона ѝ с ваша снимка – Обгърни и защити телефона й с ваша или нейна любима снимка.
  5. Готина флашка – бижу – хем красиво, хем практично. Това е и един от най-интересните подаръци, с които Петър ме е впечатлявал (съвместен продукт на Philips и Swarovski).

За свободното ѝ време

freetime

  1. Ръкавици за тъчскрийн - ще ѝ пазят топли ръчичките, докато тя си разглежда телефона навън в студените дни.
  2. Домашно животинче – куче/коте/костенурки/рибки. Тук трябва да си не 100, а 1000 процента сигурен, че иска и има възможност да се грижи за животинче. Ако пътува често или не се застоява много вкъщи, това не е добър вариант за подарък. Трябва и да си сигурен дали няма някаква алергия към животинки и по кои точно предпочита.
  3. Чаша-уникат (при затопляне за появява картинка). На много места се предлагат тези термо чаши, има много различни видове и картинки на тях. Избери ти дали искаш да е забавно, креативно, еротично или друго посланието на картинката.
  4. Къщичка/хранилка за птички – На това ще се зарадва всяка дама, независимо от нейната възраст, професия и интереси. Много е мило да се грижиш за птички, още повече, ако има къща извън града, където може да си го монтира и да им се радва. Разбира се, хранилката може да се монтира практически навсякъде.
  5. Ваучер за екстремен спорт или масаж – Ваучер за процедура (фризьор/козметик/грим/масаж/ маникюр, педикюр/спа терапия/аромотерспия и др. и др.) При този подърък обърни внимание кога изтича ваучера, тъй като би било доста задължаващо и неприятно тя да разбере, че има само 3 дни, за да го ползва. Най-добре поръчай ваучер с валидност минимум 1-2 месеца, в нейния любим салон за красота, например. Сигурна съм, че предлагат бънджи скокове там :)

 Романтична изненада

romantic

  1. Разходка по брега на лунна светлина… брега на Сена в Париж :) Мястото го избираш ти. Ето и две идеи как да го поднесеш – 1. Ако си избрал Париж – подаряваш й ключодържател с малка айфелова кула и една кутийка, в която има два билета за Париж и две ключета с катинарче (влюбените двойки заключват своята любов по моста Пон дез ар (Pont des Art) и хвърлят ключето в реката.) 2. На рождения ми ден, миналата година, Петър ми подари няколко картички подредени в реда: София, Берлин, Дрезден, Прага, Карлщайн, Кутна Хора, Букурещ, Русе. Ако още не си се досетил, това бяха и градовете, които посетихме заедно!
  2. Полет с хеликоптер. Доста скъп подарък, но ако държиш да впечатлиш своето момиче и си отделил сумата, мога само да ви пожелая “Приятен полет”. Самият полет е сравнително евтино да ползваш между Ница и Монако (там си е почти на цената на такси), но не отговарям как ще стигнете до там.
  3. Писмо в бутилка – Както се сещаш и тук, текстът си го пишеш ти. Избягвай да сваляш готови любовни послания от Интернет, винаги се усеща! (Badi krasiva kato hera s vsemoga6tesvtoo na venera s uma na zevs sas silata na herkules sas voliata na apolon s o44ite na alen delon)
  4. Бутикова торта, направена специално за нея - Тук ще ти трябват поне две седмици предварителна подготовка (без майтап!), тъй като на сладкарите, които се занимават с това ще им трябва повече време. Добре е дизайнът да бъде съобразен с неин интерес – например като торта-фотоапат, ако е фотограф или торта-съкровище, с което ще ѝ покажеш какво значи тя за теб!
  5. Ръчно изработена рамка с ваша обща снимка. Ако си талант, справяш се добре с изработването на дървени или метални предмети – гаранция, че този подарък ще остане завинаги в сърцето ѝ! Представи си колко хубаво би се почувствала при мисълта, че си мислил за нея, докато изработваш рамката.

Използвай постиженията на науката, за да я впечатлиш

hightech

  1. Променящ цвета си лак – DelSol предлагат лак, който може да промени цвета си под влиянието на светлината. Малко жени знаят за него, така че определено ще я впечатлиш с това.
  2. 3D-принтирано бижу – 3D принтирането набира все по-голяма популярност. Ако си добър в софтуера за триизмерно моделиране и знаеш какво би я зарадвало, направи ѝ бижу. Ако не – просто кажи идеята си на някой експерт или порови Интернет за интересни модели. Можеш ли да си го представиш, значи може и да се направи.
  3. Осветител за книга – Естествено, че има по-добри неща за правене в леглото. Но понякога ти искаш да спиш, а тя иска да чете любимата си книга. Тази LED стъклена подложка осветява само страницата от книгата и работи дълго време със стандартни батерии.
  4. Портативна камина – И двамата обичате топлината и пламъка на естествения огън, но жилището ви е малко и непригодно за камина? Има решение на този проблем – зарадвай я с портативна камина, която се пълни с гориво и може да гори часове наред, поставена върху холната масичка например.
  5. Плюшена играчка – Всеки обича големи, гушкави плюшени играчки. Какво му е високотехнологичното на това ли? Плюшените мечета стоят чудесно върху задната седалка на новия Range Rover, а той стана най-предпочитаният SUV в България тази година с редица нововъведения, сред които и V8 с 510 к.с. Накратко – ще ѝ хареса. Цените на плюшената играчка + автомобила започват от 120 005 лв. (но с екстрите и хубава плюшена играчка бързо ще удариш 200 000), а и не забравяй да заделиш пари за огромна панделка, опасваща целия автомобил…

Успех!

 



Сподели тази публикация:DiggFacebookGoogle BookmarksemailLinkedInMySpaceTechnoratiTwitterLiveRSSOrkutSlashdotYahoo! Buzz

Публикувана на 12/20/13 23:33 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/_ahSXWDI37U/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване