12/24/13 10:36
(http://ivo.bg/)

Будни привечер на 26-ти декември

Уважаеми читатели,

Вероятно сте забелязали една особеност на ivo.bg: блогът няма работно време и се придържа към правилото да се занимава с теми, определяни не от календара,от модата на деня или от каквото и да било друго, а само от автора.

Нека празниците са светли и толкова прекрасни, колкото ние всички си пожелаваме – светли и като лъч на надежда за истинска промяна в България. Желаещите да не приспиват гражданския си глад ще могат да надникват за авторска реакция на събитията в ivo.bg независимо от часа, деня и традиционното празнично затишие на политическите вълнения.

Празничната атмосфера тази година включва и нещо, което ни е познато от 1996-та: календарно далечна за едни, но близка до сърцето за участниците в събитията. Именно след Рождество Христово тогава се зароди бунтът по улиците на София, който после набра сила и промени България, известен като „януарските събития”. Те не възникнаха от нищото- започнаха с протестни шествия в навечерието на новата 1997-ма година в София.

На онези, които критикувам, пожелавам да прочетат още веднъж публикувания в ivo.bg мейл на Светлана Шаренкова, за да проумеят защо сме противници- защото е противно на човешката нормалност да ни управляват точно тези тъмни балкански субекти, озарени единствено от лакомията си за власт с помощта на чужда държава, превърнала България за посмешище от десетилетия насам като страна, която няма собствена воля дори да премести паметника на собственото си раболепие пред чуждата окупация от центъра на столицата си.

Успехът на „януарските събития” беше предпоставен тъкмо от разклащането на петата колона в края на декември 1996-та. Мейлът на господарката на „течната дружба” Шаренкова, който разкрива цяла прогнилост на фалшивото единство в партията, управлявала най-дълго прехода на България от диктатура към дирижирана демокрация, е индикация, че под повърхността на властта клокочат страсти, сходни на онези от края на 1996-та.

Да помогнем на властолюбците да си „починат”, като ги подсетим да си ходят и да си изясняват отношенията извън коридорите на окупираната от тях държава.
На 26-ти декември Протестна мрежа, ДАНСwithmeGlobal (неформална група на българите в чужбина, подкрепяща протестите в България) и граждани в различни градове на страната и чужбина организират общобългарски протест. Хиляди българи от цялата страна и в чужбина са заявили участие в социалните мрежи. Датата е специално избрана, за да даде възможност на българите, живеещи в чужбина да се включат в протеста, докато са в България за празниците. Това е кулминация на инициативите на българите в чужбина от юни до сега в подкрепа на протестите в България срещу политиката на правителството на Пламен Орешарски и настоящото Народно събрание.

В София ще има две шествия – традиционият протест ще тръгне от Орлов мост в 14
часа и ще “посрещне” българите от чужбина, които се събират в 15 часа на площада пред БНБ.

Над двадесет града в страната и чужбина също са заявили участие.
Мотото на общобългарския протест е:
Една България, един свят, един протест – ОСТАВКА!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване