12/29/13 09:12
(http://vasvalch.com/)

Едно младо вино и една стара любов

internet

До: получател анонимен
Адрес: Интернет
Саундтрак: Joe Dassin & Helene Segara

On s’est aime comme on se quitte - обичахме се както се разделяме. Тоест бързо, силно, отведнъж. До мен седи чаша с вече започнато червено вино, а листът е толкова бял и подканващ…

Често те следя – от любопитство повече, отколкотo от чувство. Въпреки че не сме се виждали от години, имам необходимост да те чувствам близък. Да знам къде си, въпреки че няма да те чуя. Да знам какво ти е на ума, с кого излизаш, как се чувстваш. Не е лесно да вървя по огризките в Интернет – но пък нали затова има чаша с вече започнато червено вино.

Представяла съм си как ще излезем и ще си говорим. Без онова странно усещане, все едно заедно бъркаме в рана на мъртвец. Не – ще е приятно, ще се смеем, ще пием кафе и ще сме честни. Странно е понякога как толкова малко е всъщност толкова много.

Имаме достатъчно общи познати, за да мога небрежно да попитам какво правиш. Но не го правя – някак разкриващо е. Само вечер, сама пред компютъра, с чаша с вече започнато червено вино проверявам какво се случва с живота ти. Мисля, че най-много се страхувам, че ще забравя как изглеждаш или какви думи използваш. Все едно си мъртъв или все едно любовта ни е мъртва.

Ясно е, че аз съм само бележка под линия някъде в историята на героя и въпреки това виждам знаци, че още помниш. И това е повече от достатъчно – това е най-същественото даже.

___
снимка: TheRealDavidFrancis

Постът Едно младо вино и една стара любов е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване