12/29/13 10:49
(http://ivo.bg/)

Сидеров яхна златния телец, държейки БСП за вимето

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров днес направи за смях собствения си обслужващ депутатски корпус, който дни наред профанизираше в масирана контраатака от негово име и в негово отсъствие снимките му по плажове и скъпи хотели в чужбина.

От приятелката му Деница Гаджева, за връзката си с която днес Сидеров най-после призна публичната тайна, през още няколко агресивни говорители на вожда, придружители на Сидеров на пътешествието до Куба по време на обсъждането на най-важния закон в Народното събрание, „адвокатите” на „Атака” се опитваха да отрекат дори видимия за всеки факт, че на фотографиите се мъдри самият Той.

Днес Той разказа, макар и по смешен начин, че си имал пари да пътува по света- от Париж и Венеция, до Варадеро. С това Сидеров бламира всички опити на платените с постове негови партийни бушони да наричат кафявото розово, оспорвайки ту снимките като „фотомонтаж”, ту че на тях се вижда партийният им ръководител.

„Монтаж” от страна на ivo.bg предположи вчера и бившият шеф на политическата милиция Димитър Иванов- Гестапото по повод разпространения в този блог мейл на Шаренкова до Кирил Добрев. Сидеров обаче засенчи Гестапото със старомодните му напъни да оспорва очевидното. Той вече предпочита да размаха предизвикателно парите и спонсори те си („богати приятели”, както се изрази ) и да ги опакова с репчене,както се опакова чуплива стока при нейното транспортиране ( до съзнанието на желаещите да му повярват).

Разбира се, точно както при казуса с имейла на Шаренкова, разкриващ истината за вътрешновидовата война в БСП с целия й цинизъм, контраатаката на Сидеров се свежда до оплюване на източника, разпространил фактите. А че са факти, няма значение!

Да, факт е, че поради удобната за властта „гнусливост” на т.н. сериозни медии, на българите им се налага вече второ десетилетие да се запознават с неудобни за господарите на статуквото истини от жълти издания, което често става за сметка на качеството на информацията. Това улеснява заинтересованите от управленския медиен комфорт. Когато той беше нарушен например от в. „Уикенд”, който написа през август 2008-ма за аферите на президента Първанов, които го представят като лицемер, нямаше пробив на фактите извън жълтата преса- всемогъщият повелител на медиите Първанов се беше погрижил в зародиш нищо подобно да не се случва.

Случаят със снимките на Сидеров обаче се разви различно- самите управляващи имаха интерес да му бъдат дръпнати малко юздите. За начина им на мислене и за механизмите, с които боравят, издайнически говори още един автентичен мейл от кореспонденцията на Шаренкова. В него се анализират резултатите от предсрочните избори и от контекста се разбира, че за приобщаването на Сидеров към властта ( което е „смърт” за имиджа му), трябва да се плаща с много пари и постове.

Ето малка част от въпросния анализ, (датиран от 14 май 2013 и писан най-вероятно не от нея, а от приближения до крилото на Георги Първанов в БСП политолог Теофан Германов):

Светлана Шаренкова (Tue May 14 2013 – 18:35:19 EEST)

АНАЛИЗ НА ПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ И ОБСТАНОВКАТА В БСП СЛЕД ТЯХНОТО ПРОВЕЖДАНЕ

Крайните резултати от изборите и ситуацията в БСП:

• След два парламента с висок брой партии и разпилян вот за пръв път от 2001 насам имаме парламент с четири партии. Безспорна е сложността при формиране на кабинет между тях, предвид естествените оси на протвопоставяне в посока БСП – ГЕРБ и ДПС – „Атака”. Всеки съюз на повече от две от тях ще бъде крайно компрометиращ досегашния политически процес, защото ще покаже българските партии като всеядни и абсолютно безпринципни и ще е убийствен за някои от тях, може би без ДПС, и донякъде – на БСП.
• При съотношение – 98 за ГЕРБ, 86 –БСП, 30 за ДПС и 23 за „Атака”, можем да имаме три възможности за изход. Първата е коалиция ГЕРБ- Атака със 121 депутати, но на много висока цена, която ГЕРБ трябва буквално да плати за влизането на „Атака” – цена като постове, пари и компромиси с крайни искания в икономиката, външната политика и други. „Атака” от друга страна има мотив още един мандат да е извън властта, за да качва доверие. За нея властта е смърт, поради неминуемото разминаване с предварително издигнатите лозунги и популистки послания. Коалиция БСП – ДПС няма необходимия брой гласове, освен ако към тях не се прибавят други от ГЕРБ или „Атака”.

Както виждате, ГЕРБ е трябвало „буквално” да плати, но както знаем на това тържище други са платили повече. Сега Сидеров се перчи с финансовите си възможности- вече и той, възприемайки тактиката на Бареков, реши да не крие повече своята позлата, а да хване „бика за рогата”, след като държи БСП за вимето. Има златен телец, пие мляко!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване