12/30/13 11:07
(http://ivanbedrov.com/)

Изненада: 2013-та продължава

4159485114a0f1f5da764f07d4847668_XL2013 г. започна на 1 януари, но не завършва на 31 декември. Предстои да я живеем още няколко години.

2013-та разби на пух и прах самодоволното заключение отпреди няколко години, че преходът бил свършил.

Три неща ще си запиша в тефтерчето:

1.Повече така не може!

Този израз описва годината – все повече хора го крещят. Едни хора крещят, че не могат да си плащат сметките за ток, други крещят, че не искат повече да търпят мутрите от властта да им се присмиват.

Опитът за разделяне и конфронтиране на различните групи протестиращи е манипулацията на годината. Отвратителна манипулаця.

2.Медии-бухалки

2013-та ни показа какво се случва, когато лошите овладеят почти всички медии. Превръщат ги в бухалки срещу всеки неудобен – независимо дали е от политиката, бизнеса или обществения живот.

Лъжата, клеветата и малоумието се изсипват върху всеки, който дръзне публично да оспори божествеността на групировката и нейните слуги. И понеже много хора продължават да питат „Е, какво пък, че има концентрация на собственост?“. Ами, видяхте какво.

3.България е Европа

2013-та ни показа, че България все пак е Европа. Когато едни поискат национализация, много повече казват: Това е глупост! Когато едни поискат изгонване на бежанците, много повече се организират и започват да им помагат. Когато едни зажалят за Евразийски съюз, много повече продължават да предпочитат другата посока.

2013-та ще продължи до тогава, докато не се появи политическа алтернатива, която да посочи изхода. Празниците са си празници, но трябва и работа…

(от ТопНовини Варна ме помолиха да резюмирам годината. Реших, че може и на вас да ви е интересно)

снимка: Ладислав Цветков

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване