01/06/14 19:34
(http://www.gorichka.bg/)

За споделеното пътуване и Аha!Car

Фотография: Pete Georgiev

Carpooling или споделено пътуване с кола е доволно разпространено сред младежта в Европа и Щатите, но хората от Балканите все още не се възползват достойно от него. Опит да поправи таз неправда заявява новият БГ сайт Aha!Car.

Удобната платформа ти дава възможност да избереш от вече създадените или да направиш нов маршрут. Ако търсиш превоз, избираш кой от пътуващите в желаната посока ти е най-симпатичен и се свързваш, за да се разберете. Дори е предвидено евентуалното желание на дамите да споделят само компанията на същополните си – Ladies car е вариантът, при който в колата ще си бъдете само жени.

Ако искаш да предложиш уюта на четириколесника си на други хора, трябва да им кажеш колко ще струва пътя. За целта сайтът има калкулатор, който смята цената на горивото. Естествено, не можеш да превърнеш споделеното пътуване в страничен доход, идеята е пътниците да плащат колкото реално колата ще изразходи. След като благополучно стигнеш до крайната дестинация, добре е да отделиш време за оценка на преживяването. Така хората ще знаят с кого е ОК да се пътува и с кого – не.

Това, което различава Aha!Car от вече съществуващите  Carpool, Carpool-bg и 3na100, е възможността за маршрути и извън България. Сайтът работи на английски, сръбски и гръцки, а съвсем скоро се очаква и румънската версия.

Ако не смяташ скоро да ходиш надалеч, carpool-вай поне в града. Виж umno.bg, има доста опции.

Представи си само колко вредни емисии ще бъдат избегнати, ако пътувате 4-ма в 1 кола, а не 4 коли с по 1 човек в тях. И така (на) всеки път.

Фотография от Pete Georgiev

Публикувана на 01/06/14 19:34 http://gorichka.bg/za-spodelenoto-p-tuvane-i-aha-car/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване