01/06/14 19:13
(http://www.gorichka.bg/)

Чудната торба, която готви бавно и променя света

ImageHandler.ashx

Предимствата на ястията, приготвени по slowcooking метода са ясни – здравословно е, запазват се ценни хранителни вещества, вкусно е, топло… пък и се готви само. Нарязваш продуктите, слагаш в тенджерата и си дотам, тя върши цялата работа, няма бъркане, наглеждане, нищо. Няколко часа по-късно ястието е готово, без да висиш в кухнята през това време. Уредите като Crock Pot пестят и енергия, безспорно. Но представяш ли си готвенето да е без изобщо никакъв разход? Ами, и това вече е факт.

Wonderbag е торба за готвене, изобретена от Сара Колинс с цел спестяване на енергия в развиващите се страни. Изобретението действа са́мо по себе си – без кабели, електричество, газ. Започваш ястието на котлона, докарваш до точка на кипене и след това слагаш захлупената тенджера в Wonderbag-а. Тя осигурява необходимата температура за готвене на ястието в продължение на няколко часа; а тъй като е добре затворена, няма загуби на ценни количества сос от изпарение.

Невероятна придобивка за всяка кухня, безспорно. А само като се замислиш, че, освен пари, намаленото потребление на ток ще спести и невероятно много вредни емисии, нещата придобиват идеален вид. Нищо чудно, че Сара Колинс е обявена от Fortune за една от 10-те най-влиятелни жени предприемачи на 2013 година.

За всяка закупена през Amazon в Щатите Wonderbag, Сара дарява една на нуждаещо се африканско семейство. Така че, нека разправията на митницата не ти е оправдание, поръчай.

Ето, виж че си заслужава:

Поръчка на Wonderbag

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване