01/07/14 15:28
(http://ivo.bg/)

Към яхнатата троянска България: извини се, ма!

Не знам дали имам принос за бързата реакция на френското посолство в София ( понеже оповестих името на френския дипломат Стефани Дюмортие като обект на агресията на Волен Сидеров), но резултатът е налице: българската държава би трябвало да е посрамена не само заради самия Сидеров, но и поради факта, че беше изпреварена от френската с първото документирано доказателство за скандала.

Скандал върху скандала е това, че цял ден българските институции не могат да се наговорят какво да говорят и съответно преди тях проговори френското посолство.

Изпреварваща е позицията, оповестена от посолството, спрямо полицията, следствието, летищните власти, ,прокуратурата ( и дори медиите, държани в изолация от истината)- както и спрямо външното ни министерство ( което на практика осведомих лично за това с коя личност може да разговаря по казуса).

Иначе мълчанието на Орешарски, Станишев, Местан и компания е повече от очаквано: те са големи специалисти в опитите да решават проблемите чрез мълчание!

Да си призная, очаквах френския демарш да се случи след становище на българските власти. Но възмущението в Париж е явно толкова голямо, че са решили да не чакат от „умрял писмо”.

В свидетелското показание от името на френската държава се отправя без сянка от колебание категорично обвинение ( каквото, при целия си достъп до всички инструменти за доказване на вината няма до момента) към „един български гражданин”, който е бил в „очевидно пияно състояние” и че обект на „обиди и заплахи” от негова страна е станал „френски дипломатически служител”.

Това, че в документа е спестено името на Волен Сидеров (поради вероятно нежелание на дипломатите да превърнат текста в юридическо доказателство преди да са се произнесли съответните власти в България), не прави по- унижението от страхливостта и нерешителността на родните институции.

Френското посолство официално настоява за извинение.

То със сигурност е упълномощено да направи това от името на френската държава.

Понеже не съм упълномощен от никого, искам на свой ред извинение в лично качество от българската държава, че позволи не просто срамът да се случи, но и че предъвква темата за имунитета на Волен Сидеров цяло денонощие, сякаш е свещена крава, на която е позволено на препуска на воля през и без това крехките кълнове на законността в младата ни демокрация.

И понеже държавата ни , уви, не заслужава уважителната форма на обръщение, я призовавам в стила на самия Сидеров:

Извини се,ма!
Извини се,ма!
Извини се, ма!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване