01/13/14 08:48
(http://ivo.bg/)

Маските и мацките на Сидеров

Шоу като за канал спретнаха тази сутрин в „Канал 1” две депутатки от „Атака”, изпратени от Сидеров да му вършат мръсната работа с надеждата да я избелят чрез (теле)визията, а не с помощта на аргументите. И точно за това си струва да се добави онова, което пропуснаха да им кажат и да ги попитат колегите в студиото, оставяйки ги на практика да тържествуват – както често се случва в спор между агресивни персони и отбраняващи се събеседници. За да се стигне дотам, гостуващите муцки да нарекат домакините си “лъжци” и да призоват в тяхно лице (всички журналисти) “спрете да пишете лъжи”.

Двете депутатки, със самочувствие на миски от луксозното задкулисие на “Атака” (не коментирам външния вид на хората, а тяхното поведение), показаха още веднъж, че маските могат да паднат за деянията на техния вожд, но мацките му- в никакъв случай ( по гръб). Това в друга ситуация щеше да е похвално, ако в случая не беше доста кално…

За съжаление водещите ги оставиха да си разиграват сините очи и макияжа, както след воаяжа на плажа. Пак бяха пратени да адвокатстват на воля на Волен, както когато беше малодушно изчезнал от публичното поле на битката след случката с Варадеро. Именно тези мацки, както и други муцки, наводниха телевизионните публицистични предавания и на правата на депутати, и близки съратници на уж обругания Сидеров, сипейки нахални лъжи с отрицание на всичко, което се виждаше на снимките.

Мацките и други муцки от „Атака” не просто лъжеха, но и нападаха телевизионни водещи. Бяха подготвени с фотографски колажи, в които бяха монтирали своите телевизионни домакини, за да „докажат” тезата си колко лесно можел да бъде омаскарен един невинен човек, какъвто бил техният вожд.

Нахалството им се състоеше не само в манипулацията с колажите и внушението, че снимките от Варадеро спокойно можели да бъдат от Созопол, макар ясно да се виждаха растящите палми на фона на крачещия по пясъка Сидеров, но и в „дребната подробност”, че атакуващите пред телевизионните камери атакисти всъщност лично са били заедно с началника си на кубинския плаж, но с големи сини очи лъготеха като някои от онези от „малцинството”, които толкова много мразят.

Седмици по-късно, когато шефът на парламентарната Комисия за борба с корупцията Сидеров, с присъщата му поза на всепозволеност ( в която застана и вчера на неделната си пресконференция, заявявайки , че съзнателно нарушава забраната в закона да не разкрива данни от едно текущо разследване) благоволи да си признае, заемайки радикално новата позиция „какво от това, имам си пари, спонсори “и т.н., въпросните лъжливи мацки и муцки би трябвало поне малко да се засрамят, а защо не и да се обидят на своя началник, че ги и направил за смях, потвърждавайки онова, което те така самоотвержено отричаха. Но това е явно непосилно за хора от това хоро, на което са се хванали.

Работата на техните опоненти е тогава да ги накарат поне малко да си глътнат лъжите, които отново сервират пред национална аудитория, като размахват снимки и колажи, което бяха оставани да направиха отново днес. По същия начин в края на миналата година от БиТиВи ( цял екип гледа, но „не вижда”!) не реагираха на наглите твърдения, че нямало доказателства на снимката на Варадеро да е Сидеров или че „ако е той”, то можело да е бил сниман и на Созопол ( с растящите на брега палми!).

Двете атакуващи мацки днес тържествуващо използваха „аргумента”, че те знаели по-добре истината за станалото на 6 януари в самолета и после на летището във Варна. За съжаление водещите пропуснаха да ги попитат за личното им участие: вярно ли е например, както твърдят свидетели, че жени са ритали пътник в мелето на земята и дали случайно някоя от тях не е била част от този колективен подвиг срещу един човек?

Да не говорим, че пак те и пак лично са били със Сидеров на Варадеро, но това не им пречеше да лъжат също толкова в лично качество, че снимките от въпросния плаж били фотомонтаж. „Дребна забележка”, но щеше да разбие преливащото им в канала чувство на приносители на истината.

Някой ще каже: лесно ти е да стоиш в къщи и да регистрираш от дивана какво е трябвало да каже някой от екрана. Така е, не отричам- лесно ми е. Още по-лесно би било да премълча и аз, за да не си развалям допълнително и без това практически несъществуващите от много месеци насам отношения с медия, като БНТ, от името на която ме канят по светски събития, но не и по поводи, които бих коментирал в “антисъветски” дух.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване