01/17/14 18:59
(http://psabev.blogspot.com/)

Детски лекарски комплект vs. Истински консумативи

avtoaptechkaКартинката си казва всичко, но все пак… Индустрията за детски играчки понякога прекалява.

Комплект “Малкия доктор” струва 42.90 лв.!!! За пластмасови боклуци…

А ако решите да купите истински комплект на детето, ето една примерна комплектовка:

  • Апарат за кръвно със стетоскоп. Освен, че ще може да си мерите кръвното, ако стетоскопът оцелее, ще можете да покажете на детето си как наистина работи той и да чуе дишане, сърце и т. н. Недостатък: при изпускане и падане на стетоскопа, се чува болезнено силно.
  • Хирургическа шапка, санитарна маска, спринцовка и разни дребни неща са стотинки и може да се купят от всяка аптека. Може да пожертвате малко от домашния бинт, памук, козметични тампони, клечки за уши, стари шишенца (внимавайте с малките капачки) и опаковки от безвредни стари лекарства (внимавайте с остри краища, малък размер или останало лекарство – почистете ги добре).
  • Автоаптечка за 5 лв. – получавате детска “лекарска чанта” и куп превързочни материали. Премахнете безопасните игли, внимавайте с бинта и ръкавиците (да не се задуши малкия хирург или да не глътне нещо дребно).

Накратко – за деца под 3 години тази алтернатива едва ли е подходяща.

Но за деца над 3 години, които не гълтат всичко не само играта ще е по-реалистична, а и на вас ще ви излезе по-тънко… Да не говорим, че винаги може да използвате стетоскопа, пинсетата или (недай Боже) кръвоспиращата лента по предназначение… Трябва само да хвърляте по едно око на малките лекари или най-добре да се превърнете в техни пациенти…

Вие какво мислите?



Сподели тази публикация:DiggFacebookGoogle BookmarksemailLinkedInMySpaceTechnoratiTwitterLiveRSSOrkutSlashdotYahoo! Buzz

Публикувана на 01/17/14 18:59 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/N7mxYaSFH64/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване