01/18/14 13:40
(http://ivo.bg/)

Първанов все пак “сигурно” си е общувал с Борисов “тези дни”

„Много обичам”, когато ми обясняват, че нямало нищо лично в изплувалия на повърхността стар конфликт в БСП. Особено на фона на цялата интригантска кампания зад кулисите, датираща поне от 2009 г. ( видно от електронната преписка, която публикувам в ivo.bg), в която лобито на Първанов инструктира своите хора в партията как да атакуват партийния шеф ( за да седне на стола му лидерът на АБВ).

Също така „обичам” отричането, което при Бойко Борисов придоби форма на клетви, според което Първанов и Борисов изобщо не си общували едва ли не от години ( Борисов си „спомни”само за едно пиене на кафе във „вилата на президента”)

Колко да са си близки? Ами може и да не е много , но явно е повече, отколкото са съпартийците Първанов и Станишев.

Не беше нужно да си гений, за да се досетиш, че клетвите на Борисов, пледиращи за непорочност по отношение на срещи с Първанов (напоследък), не означават, че двама не си контактуват иначе.

Ето какво казва днес по въпроса самият Първанов в отговор на радио К2, припомняйки си, че „сигурно” си е разменял обаждания с Борисов:

Илиана Беновска: В крайна сметка не ми отговорихте. Вие, чухте ли се тези дни с Бойко Борисов?

Георги Първанов: Сигурно си общуваме с смс-и за коледни празници или за рождени дни, но това изчерпва нашия „диалог“. Имам чувството, че някои други са си общували много по-конкретно и резултатно, но това не е моя тема.

Илиана Беновска: Възможно ли е да постигнете съгласие със Сергей Станишев, Вие чухте ли се тези дни?

Георги Първанов: Не, не сме чували.”

Интересно, колко ли рождени дни са имали „тези дни” двамата?

Също е интересно, дали пък активизацията на Първанов не е стимулирана от факта, че близкият до него олигарх Ковачки попадна в полезрението на държавна институция, призвана да му потърси сметка за едни милиони.

Така мисли „едно пиленце”. И поради това отново припомням: (раз)следвайте пътя на парите и трохите, изпадали по този път ще ви доведат обратно до обиталището на героя, който съвсем не е толкова симпатичен и невинен , колкото Хензел, загубен в гората именно защото пиленцата изкълвават хитрата следа.

Както отбелязах в книгата си “Президент на РъБъ”, след Първанов вървят следобърсачи, но май все нещичко се пропуснали и сега това може да се окаже нишката, с чиято помощ да размотаят кълбото от зависимости около него. Защото този път са му ядосани не някакви си “безобидни” журналисти, а добре запознати с миналото му съпартийци.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване