01/19/14 14:01
(http://ivo.bg/)

Ориентир срещу завръщането в Ориента

Според евродепутата Надежда Нейнски големият дебат на предстоящите европейски избори ще бъде дебатът за европейския и прозападен път на България срещу евразийските политически и икономически интереси на Русия.

Така на практика на първата Национална конференция на партия СИНЬО ЕДИНСТВО вчера беше направена първата заявка на равнище политически субект, според която в центъра на вниманието на обществото ни трябва да бъде поставен централният проблем на днешна България.

Националната задача на 90-те години беше да бъде проправен пътят ни към проспериращата част от света. В това сините успяха, но „изгоряха”. На следващите управници им остана да ударят печата върху подготвените документи за присъединяване на България към ЕС и НАТО и…да им „турят пепел”, взета от затихващото огнище на синия ентусиазъм.

Успокоението от постигнатия успех засили деградацията на демокрацията, за което никой не иска да си посипе главата с пепел (от рози). А вече може би и не трябва да бъдат раздухвани въглените на вината, която може да бъде намерена на всяко партийно гробище.

Днес е време демократично мислещите хора да проумеят, че битката за ориентацията на България не е приключила. Налага се завоеванията ни да бъдат защитени активно и това не може да стане без организиран отпор на стимулираното отвън контранастъпление на контрите.

Дано добрият пример да се окаже заразителен. България има нужда от единен прозападен политически проект, който да се противопостави на евразийската заплаха за реванш на посткомунизма под маската на русофилството . Фактът, че членството ни в ЕС и НАТО ни пази от открития натиск на Кремъл, на какъвто е подложена Украйна в това отношение, не означава, че петата колона ще спре опитите си да се наложи.

Лявото и дясното не са изчезнали от политическата карта на България, но истинската фронтова линия на разделението минава като траншея за газопровод между бъдещето и миналото, между западното и източното.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване