01/19/14 22:49
(http://dzver.com/blog/)

Ще се разцепи ли БСП

Чета с интерес новините за поредния опит за разцепване на БСП и си мисля, че най-сетне разбирам социалистите.

Живели са си добре през социализма. Имали са ТКЗС-та, били са командири на вишки в казармата, имали са заводи, пили са евтина бира, имали са евтини панелки, евтини кредити от ДСК, боза от 10 стотинки, децата са ходили на училище без придружител. Дворовете им са били пълни с кокошки. Разполагали са с разбираем свят, били са млади и в разцвета на силата си. Сега това го няма. Селата им ги няма, младите са по София или в чужбина, никой вече не ги слуша – да си агент на ДС или партиен секретар нищо не значи вече. Едно време селският събор е събирал 5000 души, а сега в цялото село няма 500, пенсионери и роми, кой от кой по-изпаднали. За всички тези хора, преходът никога не се е случвал. В една паралелна реалност, за тях всичко си е постарому, сякаш ако просто продължат да гласуват за БСП, селата ще се съживят, Кремиковци ще възкръсне, а цигарите ще станат пак стотинки.

Тази паралелна реалност обяснява всичко. В мечтания свят на гласоподавателите на БСП, генералният секретар на партията е висшата сила. Ако някой бъде изключен, с него е свършено – отива в концлагер. Първанов е изключен. Дори роднините му няма да гласуват за него.

Публикувана на 01/19/14 22:49 http://dzver.com/blog/?p=2432
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване