01/23/14 10:36
(http://www.gorichka.bg/)

Всичко може да бъде поправено с iFixit

fist-enclosed-black

IFixit смята да поправи света. Съвсем буквално – иновативната платформа създава общество от хора, които си помагат взаимно за оправянето на счупени устройства от всякакъв вид. Смело вярвайки в това, че всъщност хората не искат да изхвърлят неработещите си вещи, сайтът предлага ръководства за поправяне на всичко, от коли до компютри. Ако хипотезата им се окаже вярна, би се разрешил един от много големите проблеми на обществото ни, огромното количество електронни отпадъци на сметищата. За справка само американските поданици изхвърлят всяка година над 300 милиона вещи, попадащи в графата „електроника“.

Засега изглежда, че създателите на сайта са съвсем прави в предположението си — регистрираните потребители са над ½ милион души, качващи различни ръководства, раздаващи практически съвети и градящи мрежа на отговорно потребление. За изминалата година iFixit е помогнал на над 2,5 милиона хора от 106 страни да удължат живота на електронните си придобивки и да осъзнаят колко е лесно за всеки да помогне — и на своя, и на общия ни дом.

Виж кои са 2-мата големи победители на Sustainia, а ето и за категории „Храна“, „Мода“ и „Транспорт“.

Следва: категория „Енергия“.

Sustainia

Публикувана на 01/23/14 10:36 http://gorichka.bg/vsichko-mozhe-da-b-de-popraveno-s-ifixit/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване