01/28/14 19:12
(http://ivo.bg/)

Епохална победа на реакционердемократите над пълчищата студентски окупатори

Под натиска на протестите премиерът на Украйна Микола Азаров подаде оставка, а парламентът на страната беше принуден да отмени приетите наскоро законови ограничения срещу правата на гражданите да протестират.

У нас също се стигна до развръзка от почти международно значение: под натиска на властта и обслужващите я контри, протестиращите студенти бяха принудени да прекратят акцията си в Софийския университет, където чрез окупация от цели три дни искаха да привлекат вниманието към дебелокожието на управляващите, но вместо това си навлякоха истинска външна обсада.

На шамара на студентите в СУ властта и нейните мобилизирани за целта дежурни помагачи отговаряха с несъразмерен за събитието огън ( и жупел) по начин, който напомня как през август 2008-ма Путин се възползва от кризата в Южна Осетия, за да смачка миниатюрната кавказка страна с дивизии танкове и с ескадрили самолети, хвърлени в пълномащабна военна инвазия от страна на зажаднялата за мъст огромна руска държавна машина срещу непокорните грузински бунтари.

Докато в Киев не се забелязват признаци на буйна радост от успеха на протеста, у нас пак е обратното: тук победителите на шепата младежи, окупирали СУ, ликуват като да са преборили самия антикомунизъм с нечовешко лице.

Официозната ТВ7, която посмъртно не би нарекла ретроспективно съветските окупатори на България с истинското им име, се наслаждаваше на несполучливите молби на капитулирали студенти да не бъдат наричани в ефир окупатори, а окупиращи.

Репортерката, регистрирала колко неприятно е това на нейните събеседници, се направи на глуха за тяхната молба и отново демонстративно ги обяви за окупатори. На господарите на микрофона това им беше малко. От студиото водещите добавиха още злъч с квалификации по адрес на обезвредените студенти, които нямаше как да се защитят. Беше дребна(ва), но характерна подробност от пейзажа на родната действителност, в която ритането на падналите е национален спорт.

Ето малка част от епитетите срещу ужасяващата, направо чудовищната окупация на СУ, възмутила до ярост червенеещата пропаганда, намерила отдушник от твърде неудобните процеси в самата Партия мандатоносител, крепена на власт от фашизоидите сред пълното мълчане по темата на същата тази пропаганда.

Дръзналите да се заключат в СУ бяха наречени от преподаватели „келеши” и „терористи”, а един представителен за червената злобарщина публицист отново надвика всички другари и другарки, като степенува „терористите” , надгражайки кресчендото с твърдението, че те били ” по- лоши и от ислямски терористи”.

Получи се следната градация на физиономията на злото в концентриран вид в България: терорист- ислямски терорист- студент ( окупатор)!

Картинката на изригналия гняв след дългото въздържание на превъзбудените крепители на властта напомня на ориенталското лицемерие. В Ориента фанатизирани мъже биха пребили на място до смърт всеки заподозрян в непочтително отношение към жена на улицата, но мнозина от тях биха отприщили на воля дълго сдържаната си похот насаме с жертва от женски пол, ако им падне при обстоятелства, при които ще останат анонимни.

Сега е редно Орешарски да нареди топовни залпове в чест на победата над студентския монархофашизъм по почина на Сталин, който нарежда през септември 1944-та за всеки „превзет” от Трети украински фронт областен център в несъпротивяващата се България артилерията на СССР да бълва салюти за отбелязване на подвига.

Паралелният слалом на новините от Украйна и България показва доколко сме се плъзнали по заледената пистата на конформизма и как всяка слабост на протестиращите граждани изостря апетита за реванш на отмъстителната реакция на реакционердемократите, облечени във власт.

Надувайки свирката на пропагандата си срещу врага, реакционердемократите се издадоха всъщност, че са така наплашени да не бъдат пометени от гражданите, че си подсвиркват окуражително като изгубени в гората селяни.

За съжаление се видя също, че в дисциплината щафетно бягане по тънкия лед на колективния конформизъм се очертаваме като фаворити за титлата “Путин” на олимпиадата в Сочи.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване