01/28/14 09:41
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

кой спира филми в българия?


"Мили приятели, днес с изненада разбрахме, че филмът "Чичо Тони, Тримата Глупаци и ДС" не се допуска да се състезава за наградите на Българската Филмова Академия…Това другарски съд ли е, художествен съвет ли е, коя година сме?" - весела казакова, режисьор

и аз питам като весела - коя година сме? с цялото ми уважение към недоволните от филма, които може да имат своите основания, никой няма право да цензурира. още по-малко държавни институции занимаващи се с българско кино. филмът на весела и мина е много деликатен и интелигентен коментар на едно отвратително време, и опитите да бъде спрян показват, че тук продължава да бъде ужасно място в което свободата на словото, на изразяването, на мисленето, продължават да бъдат наказвани. ще трябва да свикнете, че истината понякога излиза наяве. аз самата знам колко е трудно да се понесат публични атаки срещу родители, но също знам, че истината е преди всичко, и не бих могла да отговарям за действията на моите. може само да ме боли, че са живяли в толкова жестоко време. който спира този филм, всъщност спира лечението на народа ни от комунизма. нито повече, нито по-малко.
Публикувана на 01/28/14 09:41 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2014/01/blog-post_28.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване