02/05/14 10:07
(http://psabev.blogspot.com/)

Ден 5. Сгодените най-рядко се сещат за бившите си партньори

Мъж среща бившата си жена. Тя го пита:
- Как е?
- Ами добре е… Снощи бях с една мацка и си мислех за теб.
- Какво? Липсвам ли ти?
- Ти пък… Мислех си за теб, за да не свърша бързо…

След като вчера разгледахме какво е да си нечий първи, втори и т. н. до последен партньор, днес ще обърнем по-специално внимание на отношението към бившите.

„Стара любов ръжда не хваща“, казва народът. Някои просто се сещат за старите си гаджета и хубавите моменти с тях, други са останали добри приятели, трети тайно им пращат SMS-и, четвърти тотално са ги игнорирали. За едни дори контактът с бившия е недопустим, за други това е възможност за лесен и удобен секс, без обвързване. Така, де, вече и двамата знаете как се справяте и какво искате в леглото, а може дори да е станал(а) по-секси след раздялата… докато не си спомните, че всъщност той се оригваше мощно след секс, а тя ви използваше четката за зъби, когато останеше у вас… или пък примерно не хлътнете отново по бившето гадже, което да ви нарани за втори, трети, десети пореден път. Именно тези неща ще се опитаме да разберем от нашата анкета. Като цяло получихме следните отговори на въпроса

Бихте ли искали да си върнете някой от бившите партньори?

ex-totalКакто виждате и от графиката, само един от четири би искал да си върне бившия партньор. Имаме и 3%, отговорили с „друго“. Ето някои избрани реплики:

  • Няма връщане, всичко е ново начало.
  • Да, тройка с тях.
  • Много ясно, искам да спя редовно с повечето от тях…
  • Не бих искала да мисля за това :)
  • Не искам да си го върна, а да му натрия носа.
  • Понякога, но много рядко.

Какво става обаче, когато попитаме

Бихте ли правили секс с някой бивш партньор, ако това нямаше да има последствия?

ex-total2Както виждате, нещата се променят и повечето хора биха правили секс с бившия си партньор. 1% от отговорилите са отговорили мъдро нещо в стил „винаги има последствия“, както и с недвусмисленото „еба ли го“…

Като цяло мъжете по-често проявяват желание да се върнат при бивши гаджета. 32% срещу 22% са си 10% повече. Колкото до това дали биха правили секс с бивш партньор, разликата там става още по-драстична: 74% мъже срещу 51% жени.

ex-age-educationВъзрастта на хората оказва влияние върху желанието им да си върнат бившите партньори – най-много това искат най-младите, но желанието им спада, докато станат на 31-35 години. След това постепенно отново се замислят за тях… Абсолютно същата картинка се повтаря и със степента на образование, така че най-вероятно причината е не образованието, а възрастта. Притежанието на движимо и недвижимо имущество, както и местоживеенето нямат никакво отношение върху желанието на хората да си върнат бившите половинки.

Сравнително голяма част от мениджърите (36.84%), безработните (40.63%) и студентите (33.87%) искат да си върнат бившите партньори – като че ли именно хората, които имат повече време да мислят за това. Логично, на другия полюс рекордно малка част от хората в майчинство искат да си върнат бивш партньор – цели – едва 7,27%.

ex-rel-statusСтатусът на връзката в голяма степен определя доколко искате да си върнете бившия партньор. Най-много искат да се върнат при бившите хората, които са необвързани, имат неангажираща връзка или пък такава с неясен статус и бъдеще. Необвързаните и нетърсещи са в златната среда, докато всички хора в сериозна връзка (логично) нямат чак такова желание да се връщат при бившите си. Все пак, нека отбележим, че макар и бавно, хората в по-дълги връзки постепенно искат да се върнат при старите си партньори. Най-малък шанс има да се върнат при бившите си именно сгодените, така че ако имате такива притеснения… предложете брак!

Хората, които са изневерявали, биха искали да правят секс и с бившите си партньори. Има логика… докато точно половината от хората, които никога не са изневерявали не биха отказали секс с бивш партньор при удобен случай, процентът при тези, които са изневерявали точно веднъж става 60%, а при тези, изневерявали повече от веднъж – цели 78%. Тези, които се смятат за умни и атлетични пък мислят за секс с бивш партньор по-рядко от средното с над 10%. И последен любопитен факт за днес – 8 от 10 сред тези, които казват, че обичат да срещат и да се запознават с нови хора през свободното си време всъщност искат да правят секс с бившите си партньори…



Сподели тази публикация:DiggFacebookGoogle BookmarksemailLinkedInMySpaceTechnoratiTwitterLiveRSSOrkutSlashdotYahoo! Buzz

Публикувана на 02/05/14 10:07 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/3KollTMAzVU/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване