02/05/14 08:33
(http://ivo.bg/)

Леопард сензационно имитира Путин- респектира медиите с ръмжене и хапане

Голям майтап се вихри в световните медии около неадекватните тоалетни в Сочи, където лозунгът от времето на СССР за дружбата между народите е претворен по възможно най-интимния начин с покана за сближаване чрез колективно облекчаване.

 

Снимка: от блога ДИСКУСИОНЕН КЛУБ на Ангел Грънчаров

Клозетната тематика обаче не е чужда на самия Путин, който веднъж обеща на терористите в Русия да ги „пусне в тоалетната”, опитвайки се по този начин да измие впечатлението, че специалните му части се оцапаха пред целия свят, избивайки наред цивилни и терористи ( ту с отровен газ или направо с куршуми) в редица акции в Кавказ и в самата Москва.

Клозетната имиджова катастрофа обаче не е фекална вихрушка, с която кремълският богатир не може да се справи. И ето, че той прибегна до любимия си номер на животински хипнотизатор, позирайки с леопард в Сочи.

Според мен обаче картинката е пълен провал за герой, като Путин, който по логиката на досегашните си подвизи вече трябваше да нокаутира с юмрук ( защо не и с поглед!) носорози или да тушира слонове, а вместо това се прегърна с котенце.

Трябва да му влезем в положението на Путин, за да излезем от положението на недоумение с въпроса: що за новина е това, че Путин е прегърнал леопард? Дори и леопардът да беше прегърнал Путин, скандирайки „ я люблю тебя” със сочен сочински акцент, пак нямаше никой да се учуди.

Влизам му в положението с искрено съчувствие. Защото Путин, колкото и да се старае, не може да удиви никого с поредния подвиг по укротяване на опърничав хищен тинейджър. Путин е като отличник, който пак е донесъл шестица и се надява да впечатли родителите си, но не получава награда, защото успехът му е рутинен.

Досега Путин сме го виждали да язди кон полугол, да упоява тигър, да лети ( на този етап с делтапланер, но и крила ще му пришият) с жерави, да се гмурка с морски твари, да лашка по тепиха двукраки същества от по-низш каратистки вид. Изобщо- „Цирк дьо путей”, в който руската мечка не просто кара колело, а направо кара света да се спука от смях пред клоунадата на един иначе доста навъсен автократ.

По логиката на технологията за произвеждане на новини сценаристите на путиниадата трябва да обърнат отношенията на господаря на природата със самата природа по парадоксален начин, ако искат да впечатлят някого на принципа „човек ухапа куче” (севернокорейските другари например могат да споделят опит- когато им почина вождът, в страната скърбяха осиротели бухали и други твари, солидарни с мъката на плачещия народ, както ни осведомиха от Пхенян).

Няма да е лесно, но трябва да се постараят да накарат някой тигър да приспи Путин ( може и с помощта на верноподаническо мъркане) или да накарат жеравите да тичат с него на сутрешен крос.

Специалистите от обкръжението на Путин изглежда вече работят по въпроса. Както се вижда, леопардът, укротен в скута на Путин, същевременно е бил убеден за контраст да ухапе телевизионен оператор и да ръмжи на репортери. Явно е имитирал Путин, който миналата седмица изръмжа на опозиционно залитащия телевизионен канал „Дожд” и дресьорите на режима набързо му прегризаха гърлото по формалния повод, че се е осмелил да разсъждава със задна дата по темата за стойността на човешкия живот в СССР по време на Втората световна война.

Инженерите на публичния образ на путинизма явно са в творческа криза. Ето защо им давам идеи за сензационни заглавия, с които да привлекат вниманието към своя господар:

„Путин си призна грешка”

„Путин не е непогрешим, съобщиха от президентската администрация”

„Путин не може да няма алтернатива”

„Путин не е властолюбив”

Вярно е, че чак такива чудеса няма как да се случат, защото прекрачват границите на фантастиката и фантазиите на дресьорите на медиите, но те сами са си виновни за задънената улица, в която е попаднала пропагандата им: така са се престарали досега, че само нещо наистина човешко в образа на доминиращия (и) над животните повелител на руския народ може да впечатли света.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване