02/05/14 08:32
(http://www.gorichka.bg/)

Най-сетне вендинг машина за салати! И то – страхотна!

3025638-slide-3jars

Страшно, ама наистина страшно много пъти сме си мечтали за устройство, което в различни офисни, обществени, институционални здания да замени зловредните солети, кроасани, туиксове, муиксове и подобни със здравословни, вкусни, свежи салати. Люк Сандърс превръща това ни едно мечтание най-сетне в реалност. Неговата Farmer`s Fridge е малка компания с огромната идея да прави и поддържа вендинг машини за разкошни, био салати.

„Признавам си, малко съм маниак на тема здравословна храна“, казва Люк.

Денят във Farmers Fridge започва рано, в 5 сутринта екипът вече прави салатите –продуктите са от биологично земеделие, от местни производители, когато е възможно. В 10 машината е заредена с новите зелени изкушения. Старите се даряват.

3025638-slide-farmersfridgekiosk

В момента  Люк води преговори с няколко вериги магазини, като всъщност машината е неговият собствен дистрибуционен канал, който дава възможност за максимален контрол върху предлаганите салати, оставайки верни на мисията да осигуряват само страхотна алтернатива на иначе често компромисните им събратя от витрината на магазина. Люк вярва и че колкото по-близо до крайния потребител са машините, толкова по-лесно ще му бъде да направи правилния избор, вместо да се поддаде на до болка познатото на всички ни „само тоя път ще си взема шоколадче, утре отивам до делито за нещо свежо“.

3025638-slide-farmersfridgegroup

Салатите се правят по специални рецепти, гарантиращи най-добрия хранителен баланс. Съставките им са подредени красиво на слоеве, така че да запазват максимално свежестта си. А опаковките са готини стъклени буркани, които връщаш за рециклиране в самата вендинг машина. Нейната собствена консумация, на ток, е на стойност едва 10 долара месечно, което е още една доволна причина за незабавната й поява на все повече места.

Farmer`s Fridge съществува от съвсем скоро, края на 2013 г., но се развива главоломно. Само за до края на феврураи сега имат заявки, колкото не са се надявали да постигнат за цялата 2014 г. Първият превзет град е Чикаго. Блазе му.

В коя ли българска компания ще видим за първи път една от тези страхотни вендинг машини? Или може би ще бъде в обществена сграда? Дано.

Farmer`s Fridge

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване