02/05/14 15:12
(http://ivo.bg/)

Орешарски в Сочи- част от коалицията на (же)лаещите пудели

Достоверен източник оправда очакванията ми, че опитът на Орешарски да се отърка около Путин в Сочи ще бъде не по-малко жалък от унижението, наложено на Станишев в същия китен руски град на 18 септември 2008-ма година, когато премиерът Путин накара българския си гост да го чака три часа в приемната на резиденцията си.
Достоверният източник се казва Пламен Орешарски.
В отговор на журналистически въпрос, дали очаква да си говори с Путин в Сочи, Орешарски днес се сопна:

Кой ви каза това? Няма го в програмата ми. На коктейлите сериозни въпроси не се обсъждат“, каза Орешарски.

Това е явно някакво проясняване в очевидно несериозната програма на българския министър-председател, сведена до надежда за ръкостискане на коктейл, защото преди няколко дни той заяви други очаквания пред ИТАР-ТАСС. Запитан дали е сигурно, че ще има разговори с Путин, той беше цитиран в София от своята пресслужба да заявява следното:

Надявам се такава среща да се състои. Между България и Русия винаги има за какво да се говори. Най-вече за задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество“.
В явен опит да се подмаже на Путин по най-важната за него тема Орешарски анонсира в онова интервю за руската агенция вижданията си за хипотетичен дневен ред на свой разговор с Путин именно по въпросите на енергетиката. Но както разбираме сега, надеждите му са попарени…
Бедни ми, бедни Орешараски- нищо не може да трогне Путин. А така се постара нашият пътешественик да обясни, че сме малка държава и не можел да си позволи да не отиде в Сочи!
Малка и бедна България обаче може да си позволи разкоша да прати на коктейл своя премиер в града, който в момента се превръща в нарицателно за една мърлящина на стойност 50 милиарда евро, пръснати с цел Путин да блесне с напредъка на поверената му държава.

В Сочи трескаво ловят бездомни кучета. Керванът на путиниадата си върви и събира след себе си коалиция на (же)лаещите.
Москва наистина не вярва на сълзливи реверанси и отново намира начин да каже на един свой пудел: „седни, знай си мястото”. Защото никой не уважава онзи, който сам се е поставил в ролята на малък и незначителен премиер на малка и незначителна страна, както направи Орешарски, обосновавайки защо задължително трябва да отиде на поклонение в Сочи.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване