02/10/14 11:03
(http://ivo.bg/)

Открито писмо до българските евродепутати и посланиците на ЕС в София

Европейският съюз обмисля да наеме лобисти, които да противодействат на провежданата според него от Русия дезинформация, и да даде повече пари на Грузия и Молдова като реакция на кризата в Украйна, пише специализираният по европейските въпроси сайт “ИЮ Обзървър”, цитиран от БТА.

Сега българските евродепутати получават повод да докажат своя патриотизъм в смисъл, обратен на онзи, който прокламира Ивайло Калфин като кандидат за президент от БСП на русофилски събор през 2011, формулирайки българския патриотизъм като производна величина на любовта към Русия.

Би трябвало истински патриотично настроените български евродепутати незабавно да предприемат стъпки в мерките на ЕС за самозащита срещу руската дезинформация да бъде включена и България.

Ако някой се съмнява защо това е необходимо, нека да изгледа пропагандния филм „България умира тихо”, произведен по заръка на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) под командването на генерал Леонид Решетников, в който известни лица на руската пропаганда в България обясняват в рамките на близо половин час каква катастрофа е настъпила в България след приемането й в ЕС. Пропагандната филмова агресия на българския гръб е замислена и използвана за целите на кремълската теза в Украйна ( и вероятно не само там), според която европейското членство носи само разорение, бедност и нещастия на новоприетите държави.

Дори и в материално отношение Брюксел да не подпомогне конкретни ( подкрепени с финансиране) мерки за конкуриране на маршируващите в българските медии пета колона, самото поставяне на въпроса в дневния ред на Европа би било напредък в усилието на разединените прозападно настроени българи да обърнат внимание на съюзниците върху пълзящата заплаха в „задния двор на Европа” като преден пост на руските интриги срещу европейското единство.

Иво Инджев

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване