02/16/14 17:31
(http://ivo.bg/)

Мореплювателите разчитат на избирателната памет на избирателя

Българските откриватели на Америка вървят по стъпките на Колумб, но на Изток – с надежда да открият пряк път не към отдалечаващия се от тях Запад, а към избирателите, носещи се на вълните на избирателната памет.

От избирателната си памет на час по лъжичка (малка лъжичка или по-голяма лъжа) сервира водещият обръщач на палачинки Бареков. Не, че всичко, което сега изведнъж си спомня за срамното си минало на подмазвач на Борисов и Първанов е лъжа, но е голяма лъжа, че изведнъж сега му е дошло просветлението за миналото.

Е, ръси и доста глупави лъжи, като тази, че той, Бареков , бил създал ( не само Бойко Борисов, както многократно вече заявява), но и…БТВ. Разбираемо е, че от БТВ не му отговарят, за да не му играят играта да се хващат за всяка негова провокация, надявайки се да бъде споменат, макар и в качеството на лъжец.

Че това му е тактиката, стана ясно от репликата му в официозната ТВ7, че нямал нищо против „малко европейска реклама”. Каза го по повод намерението на председателя на СЕМ Георги Лозанов да занимае Брюксел с екранното превъплъщаване на водещия Росен Петров ( наричан кой знае защо „журналист”) в политик.

Самият Росен Петров се включи в състезанието и вече си приписва личната заслуга за въвеждането на Бойко Борисов в политиката. Както са се събрали с Бареков, нека си уеднаквят позициите кой пръв се е напънал и родил бащински Борисов, оплождайки българската публичност с този едър екземпляр на националпопулизма, от чийто пример двамцата сега не просто се учат, а направо сучат.

Навързаният в тази компания Каракачанов удари днес със задна дата едно съюзническо рамо на Росен Петров. Ожали го, че в БТВ (дълги години!) го притискали като водещ, но този богатир героично и мълчаливо е понасял болката от натискането- нещо като Пеевски, който ходил посред нощ да го натиска вътрешният министър Цветанов в самото МВР, но едва сега ни открива синините от този силов масаж.

От подигравателно видеобръщение на Петров към БТВ става ясно, че иде реч за разкритие от негова страна, че началниците са му налагали събеседници и теми в предаването му „Нека говорят”, което е самопризнание, че то всъщност е трябвало да се казва „Нека Росен мълчи и козирува”.

Но всичко това е пренебрежим лай край край кервана в сравнение с откритието на алафа кучето, изпъкващо начело при така наречения преход през пустинята на демокрацията, в който Първанов дефилира в ролята на партиен вожд на най-голямата партия, а също и на политбаща на Станишев, баща на тройната коалиция, както и на мъртвородената руска тройка енергийни проекти.

На среща с лековерни граждани Георги Първанов току-що е направил епохалното откритие, че решенията в тази държава се взимат нелегитимно, т.е. на тъмно. Просветлението му в този мрак обаче явно не се отнася до 2005-та година, когато неговите президентски прозорци светеха до късно при съзаклятието по съставянето на безпринципната тройна коалиция. В началото той се гордееше с родителските си функции , после я разлюби чрез отказ от своето бащинство, а сега направо заклеймява нейното прераждане в днешния й управленски вид, но само защото няма официален акт за раждане под формата на коалиционно споразумение.

Всички тези весели пирати в политиката носят препаска на едното око, която махат в случаите, когато им изнася да прогледнат. Напъват се да уловят попътния вятър. Понеже леке петно хваща ( а Петното го хванаха пак по конюнктурни причини, след като го пускаха да си говори лично с премиера Орешарски!), не се притесняват да намигат палаво на публиката по отношение на собствените си прегрешния.

Не знам дали лозунгът на ядосаните от лъжите на комунизма граждани не трябваше да бъде „кой не лъже не е червен”, но знам, че другарите откриватели са на прав път в едно отношение: пътят към задоволителния резултат при абордаж на Парламента минава за тях през избирателната памет на самия избирател. Мореплювателите плюят на предишните си роли, обръщат енергично палачинката, късат я парченца за стръв в лова на безпаметни шарани- пък каквото се хване в мрежите, все ще е келепир за тях.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване