02/19/14 20:34
(http://ivo.bg/)

“Атака” на (реци)дивите

Преди три години медиите и институциите си затвориха очите на 19 февруари за изстъплението на Сидеров и шпицкомандите на вожда на парламентарния ни националсоцпопулизъм.

Поощреният краен левичар, толериран от тогавашното „дясно” управление на премиера Борисов и неговата проекция в столичното кметство Фандъкова, се почувства добре дошъл да повтори днес заучената провокация в ситуация, когато е (не)офицално на власт в ролята на кворумен законодател.

В един от репортажите за събитието ( вече е „събитие”- с три години закъснение!), Медиапул пише:

След 19 часа пред паметника пристигна традиционното шествие на симпатизанти на “Атака”, което тръгна от централата на партията, разположена недалеч. Хората на Сидеров скандираха “Волен” и “Победа”. Те бяха плътно охранявани от полицейски кордон.

Присъстващите на мястото граждани отговориха с освиркания и обидни подхвърляния към атакистите. Полицията се бе погрижила да нямат досег с участниците в шествието, затова размяната на реплики и подвиквания се водеше от разстояние.

Сидеров настоя през мегафон полицията незабавно да “махне провокаторите” и призова униформените да осигурят между хората му и освиркащите граждани “безопасно разстояние”.

На едно от носените от атакисти знамена пише “България над всичко”. Издигнат бе плакат с надпис “141 години от убийството на Васил Левски от турските изроди”.

На това му се казва „новина” с три години закъснение. Поощрен от своята безнаказаност, Сидеров просто пробва отново същото, което направи на 19 февруари 2011-та година, но номерът му тогава мина в пълно медийно затъмнение.

Ето самотния (ми) опит за осветяване:

Някой пожарникар трябва да спре подпалвача Сидеров

Иво Инджев ⋅ февруари 20, 2011

След като изчака официозната част, в късен вечерен час лидерът на “Атака” Волен Сидеров яхна беззащитния авторитет на Апостола и пред паметника на обесения национален идол сътвори поредното си шоу. Като наля масло в кандилото на националното противопоставяне той наруши не само правилото в “килията на обесения да не се говори за въже”, но и заветите на самия Левски да не се делим на българи, турци и цигани.

Обстановката беше подготвена от нахлуване на атакисти, нагласени с факли и униформи, сред които имаше непълнолетни, но напълно въоръжени с традиционните атрибути на щурмоваците. Вклиниха се крясъци и под строй в колоната от граждани, които бавно напредваха към подножието на паметника, за да положат цветя.

Самозвани партийни гаулайтери започнаха да издават заповеди на смаяните хора, някои от които бяха довели малките си деца, да се отдръпнат, за да направят място на пришълците със знамената и факлите.
Изтъпаниха се точно пред нас, групата съмишленици със снимки на Апостола и с венец с надпис “ Който ни освободи, той ще ни пороби”. Наложи се да избутаме атакистите насила. Не искахме да ни пререждат и да ни…представляват. Неволно бяхме се оказали в ситуация да бъдем “предвождани “ от тях! Разминахме се само с размяна на реплики.

Малко по-късно щурмоваците отново се опитали да командват “парада” и станало меле, казаха очевидци. Наложило се този път да се намеси полицията.

Няма ли някой друг в тази държава, който е призван да гаси пожарите в тяхното начало, да се намеси и да спре техните изстъпления?

Като това на техния фюрер, за което съобщава в репортажа си сайтът Днес.Dir.bg:

19 февруари 2011
“Досега България не е била управлявана от националисти и това е нейният най-голям порок. Това е големият порок на прехода”.
Това каза лидерът на “Атака” Волен Сидеров пред паметника на Апостола в София, предаде БГНЕС. Той запита къде са “великите учени академици от БАН, които са пищели до небето” и защо не са разровили света и да установят къде е гробът на Левски.
Сидеров заяви, че турските “гадняри и изроди” са обесили Дякона и ги определи като изконните врагове на българската нация. Според него не трябва да се забравя, че сред обесниците му е имало и български предатели, защото и днес националното предателство продължава да е практика в политиката. Сидеров разкритикува политиците и ректора на СУ “Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев, че не споменават в словата си за Левски “турското робство”. Той допуска, че те правят това, за да не ядосат Турция и турската партия ДПС.
Лидерът на “Атака” обвини ромите, че са замервали с камъни трупа на Апостола след като издъхнал на бесилото. “Подигравали са се с мъртвия труп на Апостола – ето тези неща трябва да си ги казваме, да си ги припомняме, а не да се леят тука слова общовойскови, общопожелателни, абстрактни, да говорим за европейските ценности, да говорим за ала-бала, но не и затова, което е истинската българската история, не и за тези, които унищожаваха българска нация и осъществиха геноцид над българския народ – турските изроди”, каза още той.
Стотици привърженици на политическа партия “Атака” изпълниха площада пред паметника на Васил Левски в София минути след края на официалната церемония за отбелязването на 138-годишнината от гибелта на Апостола. Симпатизантите на “Атака” са от цялата страна и скандираха призиви за подкрепа на партията си – “Атака, победа”. Шествието бе водено от ръководството на партията начело с Волен Сидеров. Освен плакати и лозунги с логото и името на партията десетки симпатизанти на “Атака” носеха горящи факли.”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване