02/22/14 12:13
(http://ivo.bg/)

Орешарски като сатрапезник на сатрапа Янукович

Никой не знае как точно ще се развие съдбата на украинския сатрап Янукович- както също никой ( към момента на публикуването на този текст) не знае къде се намира той. Но няма съмнение, че Янукович се превърна в поредната илюстрация на житейската истина как преяждането с власт може да приседне смъртоносно на един властови лакомник, когато срещу него се надигне решително народът.

Дори и най-отявлените привърженици на Янукович в Украйна едва ли са зарадвани от унижението техният държавен глава да бъде изцяло осветен от събитията като протеже на Путин, който не пожали репутацията му на ръководител на една 46 милионна суверенна държава.

Именно след телефонен разговор с Путин, прекъсвайки преговорите в Киев с трима министри на външните работи от ЕС, Янукович явно е получил заповед да прекрати съпротивата и да склони да му орежат правомощията чрез връщане на старата конституция от 2004-та, приемайки също искането на демонстрантите за президентски избори.

Вече е не просто непрестижно да си близък с Янукович, чието обкръжение с нарастваща скорост напускат депутати, министри, местни администратори и цели поделения от милицията и вътрешни войски, преминаващи на страната на демонстрантите. Днес е позорно да си се докосвал до Янукович!

На лидера на опозиционната украинска партия „Удар” Виталий Кличко му се наложи да се оправдава, че се е ръкувал с Янукович. Направи го с думи, които напомнят руския виц за пияницата който си признал порока, но държал да уточни , че пие с отвращение.

„Повярвайте ми, не изпитах удоволствие от това”, извинява се Кличко, цитиран от Газета.ru.

Не че очаквам отговор, но питам дали нашият премиер Орешарски, който вчера за пръв път промълви несъгласие с вече низвергнатия режим на Янукович ( ритайки падналия по стара измекярска традиция), не трябва да се извини за вечерята си с Янукович в Сочи. Още повече, че явно беше монтиран на една маса с него не по някаква грешка, а напълно съзнателно от руските домакини, които по този начин го посочиха като подходящ сътрапезник на сатрапа- нещо като сатрапезник!

 09.02.2014

 

На същата трапеза седеше и сатрапа Ислам Каримов, което прави от Ореарски дважди сатрапезник.

P.S. Във фейсбук е създадена група, която приканва гражданите на протест пред Монумента на окупационната червена армия в Княжеската градина утре, неделя, 23 февруари, между 9 и 11 часа.
Организаторите призовават гражданите да дойдат с плакати.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване