02/25/14 09:38
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

мандалото хлопна преди да се превърне в мандала


Минавайки през собствения си наивен идеализъм от миналото лято, най-накрая, след близо 4 години престой в България, разбрах къде и сред какви хора се намирам. Фактът, че ме е нямало 20 г. и съм си идвала за ваканции, а и съм имала някакви работни отношения, се оказа, не означава кой знае колко, и всъщност съм повече чужденец отколкото българка, и това е непроменяемо. А и не искам да се промени, не виждам абсолютно никакъв смисъл. Взаимното разбирателство между мен и обществото е напълно привидно, взаимното ни харесване също е само на повърхността. Тук не очаквам от никого нищо извън работните ми контакти, както и шепата хора на които имам доверие. И твърдо мога да кажа, че съм тук до толкова, доколкото ми позволява личната ми способност да обединя два свята в себе си. Не съм разочарована, а най-накрая наистина съм в България. И ще съм благодарна на всички телевизии и радиа ако спрат да ме канят да коментирам политика. Нямам какво да кажа, не мисля, че съм достатъчно умна за да мога да поема отговорност за неща, които отказвам да разбирам. Да говорят платените демократи изпратени от комунистическа България да следват в Лондон, да учат във Виена, да създават тръстове, и т.н.. Аз съм обикновена емигрантка, която е и гледала деца, и е чистила и къщи. Демокрацията тук наистина е добре платена, и е олицетворена от някога млади, вече бивши червени, нагаждачи.

През лятото на протестите доказах най-вече на себе си какво мога, това също е минало, което всъщност нямаше никакъв ефект. Да си смел тук е позволено само на тези, които принадлежат на някоя групировка, и всеки солов акт на гражданска съвест и позиция бива смлян от неприязън, завист и омраза. 
От тук нататък всичко е шоу-бизнес и entertainment. Ако успея да оставя след себе си произведения и продукти, които са накарали някого да мисли или просто са го забавлявали, аз съм окей. 
Денят е още по-слънчев и прекрасен когато отлично знаеш кой си. — feelingwonderful.
Публикувана на 02/25/14 09:38 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2014/02/blog-post_25.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване