02/27/14 11:02
(http://nname.org/)

HBO Girls / Момичета

Girls_HBO_Poster
 

Не просто сериал, а три сезона кино. Историята се върти около 4 приятелки, тъкмо завършили колеж и опитващи се да се устроят с някаква работа и живот в Ню Йорк. За разлика от “Секса и града” тук образите са многопластови, всеки е представен със своите малки психически отклонения и просто времето е сега, 2012+, а не в някаква абстрактна телевизионна вселена.

Главната героиня (Хана) е начинаеща писателка с отчетливо наднормено тегло. Нейната приятелка (Марни) е бимбо с диплома за изкуствовед. Има една която говори хипер бързо и една полу-англичанка, която през 2-3 месеца просто изчезва. Второстепенните образи са гаджетата и родителите на момичетата, които не пропускат да ги травмират, всеки по свой начин. Героите търсят себе си, живота си, любовта и се лутат напред-назад в живота, като всички нас. Никой не е хипер богат или пък хипер щастлив, нереалните екстремни състояния, които изследва най-често киното.

Силата на сериала е в страхотната актьорската игра, режисурата, живият сценарий. Отношението към секса е типично женско, което означава че го нямат за нищо, в епизодите бликат голота и реалистични секс сцени. Например Марни преживяваше тежка раздяла и се свали с един гей, бившия на Хана. Тръгнаха да правят нещо, на него не му стана, после цял сезон караха и се избягваха един друг благодарение на срамната им тайна…

Различното в този сериал е рефлексията, поставянето на камерата дълбоко в душата на героя. Където освен емоции има тежки спомени и дълбоко скрити болки и теразния. Например грубостта на родителя към детето. Родителите на Хана са профестори, затова нямали много пари, но не искали повече да й дават издръжка, били заслужили най-после и те да имат езерна вила. А и тя самата трябвало да няма пари, за да имала за какво да пише…

В малки роли се появяват двамата главни от IT Crowd, което говори че създателите я умеят тая работа. Оценка: 9/10

Публикувана на 02/27/14 11:02 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/xvwl24FnL1g/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване