02/28/14 15:29
(http://ivo.bg/)

Приликите между Уганда, България, диктатора Иди Амин и милиционера Росен Петров

Историческите аналогии, включително като сравнение между личности, никога не се припокриват напълно. Но е полезно да се знаят.

В помощ на едни нашенски политически бабаити, които си приличат по това, че пропагандират юмручния бой като задължително доказателство за мъжкарство ( за пред по-примитивната публика), ще припомня една африканска аналогия.

Мен ако питате, проява на мъжество е например да отгледаш дете или деца, въпреки всекидневните лишения и несгодите. В това отношение на света има милиарди мъжки момичета, на които пехливаните с юмруците би трябвало да мият краката и да пият водата като знак за признателност, че на тях се крепи съществуването на човечеството.

Безцензурният Росен Петров изявил готовност да си изясни отношенията с Бойко Борисов на тепиха и го заплашил, че, ако приеме, нямало да го остави без физически недъг. Идеята му обаче никак не е нова.

Диктаторът на Уганда Иди Амин Дада, бивш командос и боксьор тежка категория, беше предложил на близо два пъти по-възрастния от него президент на Кения ( една от малкото прилични демокрации на континента по време на плъзналия навред афросоциализъм) Джомо Кениата да се бият лично. Така щели да решат териториалния спор между двете държави.

Кения нямаше претенции, тъкмо обратното- не желаеше да удовлетвори претенцията на своя агресивн съсед и това го беше разярило. В пристъп на стремеж към „справедливост” за условията на боя Иди Амин дори беше предложил да се бие с твърде възрастния Кениата с една ръка, като другата щяла да му бъде вързана зад гърба…

На Иди Амин, когато го свалиха с поредния преврат в Уганда, му намериха в хладилника човешко месо.

Не казвам , че героят от нашенската аналогия е канибал, но като инициатор на юмручното дуелиране определено се държи като угандийски диктатор на балканска почва.

Впрочем Уганда ( която е била сред обсъжданите вероятности да приюти нова еврейска държава), се слави като африканския земен рай заради прекрасната си природа и климата си. Но както знаем, важно е що за хора живеят в рая, който понякога става ад по вина на населяващия го човешки мат’рял ( както казваше премиерът Борисов, друг пропагандатор на юмручното мъжкарство).

Именно като бъдещ вътрешен министър на страната е бил представен за първи път пред народна публика Росен Петров на 14 февруари, само 5 дни след като застъпи на служба в корпоративния резервен проект на Русия.

На мегдана на пловдивското село Брестник, където местните хора са били почерпени щедро със 100 литра вино, бъдещата твърда ръка на безцензурната власт бил доведен за показване като част от новата партия …”Цензура без България”, споделиха с моя милост присъствали на уйдурмата селяни.

Обявлението с вярната грешка в названието на партията е направил самият Георги Козов, несменяемия кмет от времето на Тодор Живков.

Както се казва, фройдизмът-ленинизмът е жив по нашите райски земи!

За родния Иди Амин остава накрая да добавя: иди, че не се кръсти после такъв побойник да не докопа цялата милиционерска власт- аман, не дай Боже!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване