03/02/14 20:00
(http://ivo.bg/)

Шефът на ПЕС мърка от руската си колибка

Станишев направо оглави оспорваната българска политическа класация по нахалство в публичното лъготене.

След като се пъчи в Рим на форум на европейските социалисти, надявайки се това да му осигури алиби да се снишава без да шава по темата за световната драма на родната му съветска Украйна, той най-накрая благоволи да забележи инфарктните за целия свят събития.

Обърнете внимание колко внимава все пак да не ядоса руската мечка, за която държавният секретар на САЩ Кери каза, че играе днес по правилата на 19-ти век и това ще й струва скъпо.

Др. Станишев се прави на малък, неинформиран велик шеф на претендиращата иначе за европейско лидерство Партия на европейските социалисти (ПЕС).

Бил научил едва днес от медиите! Ами да беше попитал президента на Франция Франсоа Оланд, който му е подчинен по линия на ПЕС и е в предните редици на острата западна реакция срещу руската агресия, която нашичкият не смее да нарече така!

То бива нахалство в подценяването на аудиторията, но неговото надмина всички граници и може да кандидатства за учредяването на „Рептилии без граница” като опашка на путинизма, която обаче петата колона у нас няма намерение да къса.

02 Март 2014

СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ:

София /КРОСС/ От новините в медиите научих за последните изключително тревожни събития в Украйна. И в изказването ми пред Конгреса на ПЕС заявих, че ситуацията там остава много напрегната и ЕС трябва да направи всичко възможно за нейното стабилизиране.
В момента най-важното е да не се допусне ескалация на напрежението, мащабен военен конфликт и човешки жертви, защото човешкият живот е най-важното, написа в профила си във Фейсбук лидерът на социалистите Сергей Станишев.
„През последните седмици – преди и след падането на Янукович от власт, имаше предостатъчно насилие и загинали. Украйна успя, с подкрепата на Европа, да избегне мащабна гражданска война. Отговорността на държавниците и политиците от Украйна, Русия, ЕС и САЩ е да намерят в диалог политическо решение на целия сложен комплекс от проблеми и конфликти, на който сме свидетели. Най-важно е да помнят, че всички тези държави имат задължение към териториалната цялост на Украйна и да помнят, че в тази държава живеят 46 млн. граждани, за които най-важно е да има мир. Тези хора са съседи, живеят врата до врата, приятели са. Не бива да се допуска разгръщането на сценарии като тези от Западните Балкани през ’90-те, а чрез своята политика в България трябва да направим всичко необходимо, за да може близо 250 000 етнически българи да живеят спокойно и да могат да развиват своята култура и идентичност”, пише още Станишев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване