03/04/14 21:47
(http://ivo.bg/)

Разкрачената София се мисли за мъдра, но мърда по свирката на Путин

Подкрепяме суверенитета, териториалната цялост и независимостта на Украйна и очакваме новото правителство заедно с международната общност да създаде необходимите условия за деескалация на напрежението и трайна стабилизация на страната. През 21 век проблемите не могат да се решават чрез военни действия.
Това заяви външният министър Кристиян Вигенин по време на срещата си днес в Киев с изпълняващия длъжността президент на Украйна Александър Турчинов. ( Actualno.com)

Става ли ви ясно какво мрънка с руски дипломатически акцент емисарят на русофилската ни власт?
Пионките на Путин в България, които внимават да не ядосат господаря си, обявяват, че искат да има мир, просперитет и благоденствие, но същевременно са срещу войната, глада и човешкото нещастие.
Това е български русофилски СОЦИАНИЗЪМ- социализъм плюс цинизъм в действие!
В партерната поза на българските власти няма и намек кой ескалира напрежението и заплашва с военни решения Украйна при положение, че това е ясно заявено от западната дипломация, част от която днешната пропутинска България очевидно не е- въпреки поднесените ( в стил „скърбим за жертвите” по принцип) цветенца от Вигенин на площада на украинската независимост в Киев.
Жалката картинка се допълва огледалната все по-нагла руска намеса срещу българския прочит на съветското наследство в България, на което другарите русофили в София раболепно не смеят да отговорят с подобаваща на независима държава твърдост.
Чрез външното си министерство Кремъл отново се произнесе с господарски тон срещу правото ни на български граждани да се разпореждаме на българска територия с колониалното наследство на една загинала под тежестта на собствената гигантоманска неефективност империя.

Нотата на Москва е уникална с факта, че за първи път изпреварва протест  пред любимия на Кремъл и неговата пета колона знак за имперско доминиране над България.

Май започваме да им ставаме важни и да ни организират ( дипломатически) контрапротест в аванс.

NOTA BENE:

Малък мой пътеводител в прочита на руската нота:

1.Ние, привържениците на депортирането на съветската символика в музея при останалите фосили на комунизма, вече сме благосклонно повишени в „лица”. Доскоро бяхме за руската дипломация някакви задници от задния  й двор България, наричани „маргинали” от руския посланик Исаков. Бележим напредък!
2.Москва се пъчи, че „разполага” с информация – отново ще подчертая, че Кремъл реагира за първи път изпреварващо за събитие от подобен характер, което обаче не е никаква тайна. Бихме се радвали да бяха подранили още повече и да бяха помогнали по този начин за разгласяване на нашия митинг.
3.Има развитие ( също за първи път!) и в разбирането на режима на Путин, че не искаме да взривяваме, да унищожаваме, а именно да демонтираме и да запазим (за почуда на поколенията) в музей съветската главна опорна точка на руската пета колона в днешна България. Най-сетне схванаха-може би ще наредят и на петата си колона в България да проумее.
4.Руската дипломация  обаче продължава съветския рецидивизъм с дебилното настояване ( пардон за недипломатичния тон, но само дебил, при наличната юридически безспорна фактология, може да оприличава окупацията на освобождение), че се е състояло съветско освобождаване на България.
5. Няма освобождаване,няма и загинали за „освобождението” на България съветски воини- няма нито един такъв!
6. Явна е параноята на руската дипломация, която очевидно не се доверява на българи за превода на нотата- видно е от нескопосания език ( особено при членуването, толкова омразно и невъзможно за руснака, колкото за българина са руските падежи- а уж сме си били почти сиамски близнаци в близостта помежду си!).
7. Под формата на лицемерна молба, Москва на практика нарежда на София конкретна мярка: охрана на имперското си влияние чрез полицейско патрулиране.

Ето и самата нота:

Според информацията, с която разполагаме, във вторник на 4 март 20114 година пред Паметника на съветската армия в центъра на София за пореден път планират да се съберат лицата, които искат той да бъде демонтиран.

Изразяваме загрижеността си по повод тази акция, която както за съжаление показва практиката, може да предизвика отново акт на оскверняване на монумента, издигнат в памет на съветските войни, загинали за освобождението на България и цялата Европа от фашизма.

Посолството моли българските компетентни органи да вземат адекватни мерки за засилване на патрулирането около паметника.”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване