03/07/14 06:49
(http://vasvalch.com/)

Скаути, марихуана, бизнес

Тази новина попада в категорията “без практически принос, но забавни”. И тъй като историята е интересна, можем да я обвържем както с урока, че най-важна е локацията, така и с успешното партньорство на неправителствени организации.

Като много други момичета в САЩ, 13-годишната Danielle Lei се е изправила пред традициоония въпрос – как да оглави първенството по продажба на бисквитки от момичетата-скаути. Заедно с майка си, момичето установява малка сергия пред клиника за медицинска марихуана. Страхотното пласиране на бизнеса дава резултат – само за 2 часа изчезват 117 кутии бисквити. Майката пък обяснява, че освен бизнес възможност, това е и добра възпитателна възможност – може да започне разговор с дъщеря си за наркотиците и различните им приложения. Животът често е по-интересен от виц, нали?

green-cross

Историята бързо обикаля интернет и стига чак до сутрешните блокове на американските телевизии. И тук става интересно от PR гледна точка. От организацията на момичетата-скаути официално обявяват, че не позволяват на свои членове да продават пред такива заведения, както и пред алкохолни магазини. Приравняването на медицинска клиника и алкохолен магазин в това изказване само по себе си е интересно. До голяма степен реакцията е нормална, ако се има предвид основната таргет аудитория – консервативни родители, които пращат невръстните си дъщери да станат скаути. На тази публика трябва да се угоди. И все пак, потенциалният разговор, който може да последва с местната общност би бил полезен, ако бъде поставен по правилен начин.

Съвсем правилно поставят нещата от Зеления кръст – организацията, пред която се случва бизнесът на Danielle. Организацията посреща идеята с усмивка и отворени ръце. Когато обясниш на аудиторията си какво се случва – две НПО-та си партнират в борбата с Алцхаймер – не оставяш място публиката сама да определи проблема – например, да си мисли, че това невинно момиченце е изложено на кофти-влияние от прикрити наркомани:

Накратко, малката Danielle ни учи, че пласирането е най-важно, а Зеленият кръст – че ако комуникираш ситуацията правилно, аудиторията ще е на твоя страна.

Постът Скаути, марихуана, бизнес е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 03/07/14 06:49 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/P1fCCk6mLfo/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване