03/08/14 11:13
(http://www.gorichka.bg/)

FDA въвежда нови етикети за храните

3027038-inline-label-compare

Братята американци съвсем скоро ще имат още един помощник в това да сторват правилния избор, когато се чудят какво да си вземат за ядене. Съвестните дейци на Food and Drug Administration  предвиждат нови етикети за храните,  с които, твърдят те, потребителите по-лесно ще разбират кой е здравословният вариант за хапване.

Една от основните цели е определянето на адекватно количество, дефиниращо понятието „порция“ от етикета – сега е доста ниско. Предполагаме, това води до известна гузност у хората; като пише, че има 8 порции, а ти без проблем изяждаш 5 от тях, няма как. На етикета вече няма да се изписват калории от мазнини, а се добавя колонка „добавена захар“, както и повече информация за калия и витамин Д.

За следящите калориите – май вече всички:) – новините са добри, съответният им брой вече ще бъде изписан много по-видимо; процентите дневни потребности, които съдържимото в конкретния артикул покрива, са преместени вляво, което ги прави доста по-трудни за пропускане. А за витамините и минералите е добавена и информация за това колко е цялото препоръчваемо дневно количество от всеки, така че да знаеш колко още, например, витамин А трябва да си набавиш за деня освен току-що изядения.

Дали скоро ще има адекватни промени и в българските етикети?

Публикувана на 03/08/14 11:13 http://gorichka.bg/fda-vvezhda-novi-etiketi-za-hranite/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване