03/08/14 09:32
(http://ivo.bg/)

“Атака” лае по лидерството на БСП за кокала на съветофилството

Не знам как да го напиша, за да не прозвучи дразнещо като „нали ви казвах, пак съм прав”, но какво да направя, след като съм се подписал и в книгата си „Течна дружба” преди три години под твърдението за „Атака” като чисто руски проект в България…

Сега този факт стана не просто публичен, а демонстративен. Явно руските кукловоди на Сидеров са решили вече го вадят от играта на латентното съветофилство, за да го хвърлят в битката за водачеството на съветофилските настроения с предизборна цел.

И „незрящите” видяха това снощи в предаването „Панорама” на БНТ, в което Сидеров се развихри като едноличен собственик на студиото, истината от последна съветофилска инстанция и на самата България. Опитите на водещия Василев да се прави на опонент бяха разгромени както отбраната на малка европейска демокрация срещу срещу хитлеристките танкове на Ромел и Гудериан или като грузинската съпротива срещу петдневната безнаказана военна наказателна операция на руската армия срещу Грузия през август 2008-ма .

Проглеждането на незрящите обаче не е сигурно, уви. Твърде дълго, систематично и успешно пропагандата е тровила същите тези умове и сърца, към които сега на разораната със съветския плуг гостоприемна за лъжите и манипулациите българска целина хвърля вече открито семената на съветофилството Сидеров. От снощи той вече се ежи от най-съветски позиции дори спрямо на БСП, която никога не е преставала да бъде горд официален наследник на съветските руини в България.

Явно Кремъл е преценил, че заровеният в плитчините на българското съзнание съветски кокал е достатъчно голям и мазен, за да нахрани едновременно джавкащите се за него местни претенденти за любовта на Путин – както от ПЕС, така и пуделите от крайния политически квартал, призовани сега на първата редица на тази трапеза.

„Атака” минава във вече открита атака по разлома Запад-Изток в България. Ще припомня още веднъж, че тази година на 21 февруари атакистите за първи път присъединиха свой партиен венец към венеца на руското посолство и неговите подопечни български организации пред Монумента на окупационната червена армия по повод деня на съветската армия, наричан в Русия вече „Ден на защитника на отечеството”. Това беше жест на демонстративно споделено съветофилство, подобен на триумфалното посещение на атакистката парламентарна група в посолството на Русия след парламентарния пробив на руския проект през 2005-та година.

За съжаление, демонстрацията на „Атака” пред главната опорна точка на руското имперско влияние в българската столица беше „пропусната” от незрящите български медии и си остана регистрирана само тук в ivo.bg, включително със снимка, преди свободолюбиви българи да изхвърлят цветята и венците на признателност за окупирането на България ( за което, интересно, не възразиха от руското посолство и съответно пуделите им премълчаха също).IMG_1440ВЕНЕЦЪТ ОТ “АТАКА”, ПОЛОЖЕН ПРЕД ОПОРНАТА ТОЧКА НА СЪВЕТСКОТО ВЛИЯНИЕ В СОФИЯ НА 21 ФЕВРУАРИ 2014-ТА , ИЗХВЪРЛЕН ЧАСОВЕ ПО-КЪСНО ОТ СВОБОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ

В днешната съботна телевизионна публицистика най-после прозвуча „откритието” за разлома Изток-Запад в България, катализиран от събитията в Украйна. Забелязано беше и агресивното афиширане на Сидеров в снощната „Панорама” като говорител на съветофилството. Дали обаче тази тенденция ще получи подобаващо място в премълчавания досега разговор по тази тема или отново на българите, които не искат да живеят в постсъветска действителност, отново ще им се налага да се отбраняват като набедени от агресивните съветофили като русофоби?

Медиите, които отразиха вчерашния сблъсък на двете противоположни мнения пред руското посолство, за пореден път показаха, че продължават да се ръководят от примамката на русофилите привържениците на българската свобода да бъдат удобно приравнявани към съветофилите с обратен знак, като биват наричани русофоби.

Отне ни години да научим медиите, че искаме именно демонтиране, преместване, а не взривяване и просто разрушаване на любимата на съветофилите опорна точка на съветското влияние в столичния център. Явно ще трябва време да обясним на инертнeтните редактори на сайтове например, че няма нищо русофобско в това да не харесваш агресията на Путин. Обясняването на противопоставянето на путинизма като русофобия е не само лъжа, но и пряка услуга за съветофилите.

А междувременно путинската пропаганда дирижира парада по отношение на случващото се в България по познатия от десетилетия начин.

Vesti.bg

„Руската информационна агенция ИТАР-ТАСС съобщи само за проруския митинг в София. Пред посолството на Русия в българската столица се проведе многолюден митинг в подкрепа на позицията на Руската Федерация по въпроса с Украйна. В мероприятието са взели участие няколкостотин български граждани, които са носили руски знамена. Няколко часа преди това организаторите на митинга са заявили пред БТА, че “само Русия е надежден гарант за сигурност и стабилност днес”, съобщи ИТАР-ТАСС”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване