03/08/14 16:35
(http://ivo.bg/)

Бареков си дарил близо половин милион-48 пъти над разрешеното от закона

Ако политиката наистина беше честна битка за доверието на хората, Бареков би трябвало да е закъсал сериозно- толкова недостоверни са твърденията му за произхода на милионите му.

Баснята за забогатяването му като журналист цели да оправдае демонстративното му богатство като политик , но звучи всъщност като фейлетон, който може да предизвикат само горчивия смях на всеки що-годе честен журналист и на всяко подобие на честен политик- точно толкова, колкото предизвиква мълчанието на държавните контролни механизми, призвани да се усъмнят в подобни предизвикателни фантасмагории от подобен мащаб.

Бареков вече счупи всички досегашни рекорди по наглост на тема „забогатял съм с ей тия две ръце и ще си харча милионите, както си искам”. Което, ако беше учредил партия „България без задръжки”, щеше да е представително за политическата парвенющина в България. Партия на политическите парвенюта няма да остане без избиратели, но все пак няма да е масова.

Само че той претендира да е говорител на бедните и угнетените и това прави цинизма му направо нецензурен.

В този смисъл богаташът третира наелектризирания електорат като безмозъчен добитък, готов да преглътне сдъвканите от пропагандата лъжи за натрупаното с журналистическо-мениджърски труд богатство на социално загрижения вожд, който се къпе с френско шампанско по френски курорти и още от зората на телевизионната си кариера в БиТиВи парадираше с луксозни возила и недвижимости (има доста свидетели, че познанството му с фамозния Пеевски датира тъкмо от онзи период).

Напоследък борецът за повече зъби в устите на беззъбите и за таблети за всяко българско дете успя да блесне най-невъзмутимо с ръчни часовници на стойността на няколко годишни пенсии на семейство пенсионери. И в този ред на безмозъчност, понеже лакомията му явно е неудържима, се е настанил в подобаващ за социалната му (без)чувственост милионерски имот в покрайнините на София, закупен от явно създадена за целта фирма, регистрирана на името на младички подчинени.

Разкритието, гарнирано със снимки в сайта OFFnews, предизвика немощен гърч под формата на „опровержение” откъм наемателя Бареков с уверение, че си плаща наема от джоба. Което е леко смешно, след като от същия джоб се финансира и партията му- какво значение има тази подробност за джобните му разходи от някоя и друга хилядарка на месец!

Това е същия този джоб, от който бившият журналист, по негови твърдения, е платил и наема на зала едно в НДК за учредителния конгрес на поверения му проект „България без цензура”, плюс разходите за онези 200 автобуса с учредители, докарани за целта в София.

Бездънният джоб обаче съвсем издъни своя притежател с поредното бъркане в него със задна дата. Сега вече сме уведомени, че от него Бареков е извадил още през януари 480 000 лева и щедро ги дарил на гражданското си движение.

Следите ли как набъбва сметката – калкулацията на имота, с часовниците, с френското шампанско по френските курорти, гарнирани с автобуси и наем на НДК, плюс въпросното дарение прави от този този супермен на българската журналистика магнат, замогнал се баснословно от наемен труд в рамките на броени години.

При това ние научаваме едва онова, което съответните финансисти вероятно са подсигурили с някакви доказателства на хартия (каквито за опитни счетоводители с гарантирано високопоставено покровителство едва ли е проблем да оформят) и не знаем нищо за истинските харчове. За тях можем само да се досещаме, като гледаме как златният телец на проекта неудържимо привлича известни имена, чиято единична цена вероятно никога няма да научим, но със сигурност вкупом е не по-малка от купчината пачки, схематично нарисувана дотук като обобщена картинка по данни на богаташа Бареков.

Милионерът-журналист очаква някой да му повярва, че не златният телец, а златната рибка му е наляла богатствата под формата на честно изкарани хилядарки като телевизионен мениджър през последните няколко години. Разпореждайки се с ресурса на златния телец на задкулисието, Бареков на практика ни демонстрира увереност за своята недосегаемост и това е най-яркото косвено доказателство за могъщия гръбнак на безгръбначното явление, известно с гъвкавото обръщане на палачинката в желаната от въпросното задкулисие посока.

Поредното изхвърляне на несметно богатия защитник на бедните дойде със съобщението на пресцентъра му, че той лично е дарил близо половин милион на собственото си гражданско движение. С това вероятно искат да ни кажат, че не бива да се съмняваме във финансовата бездънност на едно лично богатство, което с лекота заделя (още) половин милион и следователно няма нищо чудно щедрият дарител да си дарява и съответния разкош в съответен имот- заслужен бонус за един истински филантроп.

Това би трябвало да заинтригува пазителите на закона. Защото онези, които водят счетоводството на този безкористен дарител, малко са пропуснали да го осведомят, че си признава нарушение на закона в особено големи размери, тъй като разрешената за целта сума за физическо лице не може да надхвърля 10 000 лева. Толкова може да дари гражданинът Бареков на гражданското движение на Бареков, освен ако не става дума за цензуриране на закона, валиден само за онези български граждани, които си нямат могъщи покровители.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване