03/09/14 08:39
(http://ivo.bg/)

България козирува и изпълнява нареждането на Кремъл за съветските опорни точки на своя територия

 

Получаваме документално потвърждение на твърденията, че България днес продължава да изпълнява нарежданията на Кремъл. След като руското външно министерство настоя българи да бъдат наказвани за изразяване на отношението си върху паметници, свързани с несъществуващата държава СССР, претендиращи да имат нещо общо с българската свобода, машината за репресии в България се е задействала.

pozor

МВР е образувало и изпратило на Софийска районна прокуратура материали за последните две акции на Паметника на съветската армия. Образувани са две досъдебни производства за унищожаване и повреждане, като практиката при предишни такива случаи беше да се разследва хулиганство, съобщиха за “Дневник” от Софийската районна прокуратура.

Последните акции бяха от 23 февруари и от 2 март в подкрепа на Украйна. При първия случай две от скулптурите бяха боядисани в цветовете на украинското знаме, а под тях имаше надпис “Слава на Украйна”.

На 2 март пък с червен спрей беше изписано: “Долу ръцете от Украйна” (причината за това е решението на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) да даде с пълно единодушие разрешение на президента Владимир Путин да използва руската армия в Украйна. (Дневник)

Досега при всички акции прокуратурата образуваше разследване срещу неизвестен извършител за хулиганство. В момента тези досъдебни производства са спрени – те могат да бъдат възобновени, ако се открият нови доказателства.(Дневник)

IMG_9387

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване