03/09/14 15:34
(http://ivo.bg/)

Малки, но автентично десни партии, заеха позиция срещу Путин- къде са “големите”?

Ако надникнете в сайта на “Синьо единство” ще видите, че тази партия, определяна като малка от социолозите, вече многократно декларира прозападна позиция по разлома Изток-Запад в българската политика, включително и по горещата тема за руската намеса в Украйна. Нищо,че българските медии се правят, че не виждат и не чуват това, включително и по отношение на факта, че освен Бойко Борисов, на конгреса на ЕНП в Дъблин вторият български говорител беше Надежда Нейнски от “Синьо единство”…

Днес и друга, определяна по същите критерии като малка партия, се доказа на полето на прозападния лакмус с активна позиция.

Както е тръгнало, може скоро да видим за първи път партийна подкрепа и за каузата за премахването на съветската окупационна символика!

Дотогава виси въпросът къде са “големите” , претендиращи да са десни борци за европейско развитие на България?

Ако ГЕРБ продължават да се крият, украинският синдром може да им изиграе лоша шега на изборите, на които отношението към европейския въпрос в Украйна може да накара мнозина в България да прогледнат кой наистина има куража да отстоява прозападната ориентация на България без да се умилква мълчаливо на Путин.

ЕНП на Мария Капон организира протестен флашмоб пред руското посолство

 09.03.2014

Единна народна партия организира флашмоб пред входа на посолството на Русия под надслов: “Вън от Украйна!”. Сн. БГНЕС

Единна народна партия организира флашмоб пред входа на посолството на Русия под надслов: “Вън от Украйна!”. Участниците подредиха в неделя инсталация от стари обувки, които излизат от входа на сградата, като символ на напускане. В два ботуша символично бяха поставени цветя с цветовете на украинското знаме – в памет на загиналите на Майдана .
“Окупационните действията, наложени от Путин, са символ на имперска политика, която няма място в XXI век”, заяви председателят на ЕНП Мария Капон. ( Медиапул)

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване