03/10/14 09:45
(http://ivo.bg/)

Бареков пак обърна палачинката- печелел като журналист и мениджър милиони, а не само 6 хиляди на месец

Какво нещо е майсторското преобръщане на палачинката от най-видния каскадьор в тази публична дисциплина у нас!

До съвсем неотдавна Бареков се бореше да доказва, колко малка заплата е получавал и че упреците за надценяването му с някакви баснословни суми от работодателите му като журналист са неоснователни.

Днес същият, явно уцелен в десетката от разкритията за палата му в покрайнините на София, купен от негови подчинени девици чрез нарочно създадена за целта фирма, вече се бори да ни убеди в обратното. А именно, че е получавал суми за добрата си журналистическо-мениджърска дейност, сравними на местна почва, ако това можеше да е истина, с приходите на Опра Уинфи ( най-скъпо платената телевизионна водеща в историята).
Само си представете за миг, ако твърдението на Бареков за баснословните му пари като журналист е вярно, от какво се отказва и в името на какво го прави- чиста жертвоготовност, на която и Левски може да завиди?!

Ако ли пък не е чак пък толкова самоубийствено настроен по финансовите въпроси, значи Бареков на практика дава заявка да спечели като политик още повече милиони. Досещате се как става това с далеч по-малка заплата от 6 хиляди ( която е двойно по-голяма от заплатата за премиерския пост, към който Бареков твърди, че се е устремил).

Кой е българската Опра тук и кой ще опере пешкира някой ден, предстои да видим. Но засега гледаме “Бареков без цензура”.

Пропуснал съм някакво „знаково” интервю снощи по официозната ТВ7 с едно Петно, известно още като Бисер (Миланов), но тъкмо то беше употребено като повод тази сутрин по същия канал да потекат „бисери” от устата от самия великан на българската журналистика, политика и нейната бизнесменажерия Николай Бареков.

Многократно съм бил упрекван през годините, че се „занимавам”с него и сега, когато грандоманията му се материализира в осъществяването на водещия за сезона политически проект „Златен телец”, именуван за камуфлаж „България без цензура”, се оказвам в странната роля на нещо като хроникьор на едно въздигащо се падение, предсказвайки чрез обърнатото му внимание неговото днешно значение.

На пръв поглед Бареков, понеже е височък, трудно може да надскочи себе си. Но трябва да му се признае, че днес успя. Самонадмина дори онова прословуто безкрайно взаимно кикотене и лигавене в студиото си, в което прекара рекордно дълго като обслужващ домакин премиера Борисов. Не си мереше приказките за какви ли не глупости, но си мереха мускулите. Борисов тогава му се подиграваше, че мускулчетата му били като „велосипедни гуми”, а съблеклият се по риза за илюстрация на възвишения разговор телевизионен водещ угоднически гълташе дебелашките шегички на началника си.

Днес ученикът на Борисов се развихри и надмина учителя си, когото нарече „шейсет годишен дядка”, а себе си обясни като негов заместник в сърцата на фризьорките и таксиджиите, защото бил „ 40 годишен мениджър”.

Депутатите Бареков обобщи като „измет” и „лешпери”, половината от които той лично бил създал, но вече бил призван да свърши „мръсната работа на прехода” ( така се изрази), като ги измете вкупом.

Театрото, не за първи път, но вече с елементи на акробатика (защото да си покаже главата откъм гърба може само мъж-каучук или човек-палачинка), надмина всички досегашни подобни представления.

Бареков нахлу в разговора с готовата на всички видими и договорени унижения водеща Ива Николова, обвинявайки в слугинаж на властта ТВ7 напълно основателно, но и напълно лицемерно. Устатата във всички други случаи водеща не посмя да възрази, с което потвърди публичната тайна, че Бареков само формално не командва същата телевизия.

И друга истина каза като подсладител на лъжите, подготвени за публиката: властта днес организира Путинска пресконференция ( с 200 журналисти). Беше му нужен този трамплин в увертюрата, за да се скара театрално на ТВ7, че се кани да излъчва пряко това събитие. След което заповяда на евентуално допуснат от ТВ7 журналист какво да пита на пресконференцията.

Войнствената във всички други случай Ива Николова призна още веднъж подчиненото си положение с безпомощно хлопане на клепки и премълчаване шамара на Бареков, който я нападна началнически, че повтаряла 10 пъти лъжата за негова къща в Драгалевци, с което я превръщала в истина. На практика я нарече лъжкиня, но тя ни подсказа с поведението си, че това е част от сделката и ни най-малко не се засегна.

Предполагам, че после са се кефили на своето превъзходство над тъпите зрители: „ама как само го изиграхме, направо никой не разбра как сме се наговорили”!

И заедно с бисерите заваляха също толкова блестящите със своя фалш „новини”:

„За последната половин година като висш мениджър, да ви кажа колко данъци съм платил: половин милион”, издекламира гузният Бареков с патос на корпоративен гръмовержец от върха на невиждан в историята на журналистическото забогатяване рекорд.

Водещата, която в друг случай веднага би разкъсала жертвата си в студиото с въпрос за автентичността на мениджърските му договори ( оформени удобно днес със задна дата?), след като самият Бареков неотдавна скромничеше с твърдения за едва 6 хиляди лева заплата, остави и този бисер да цопне като самородна истина в канала ТВ7.

Това позволи на декламатора отново и отново да повтаря рефрена:

„Николай Бареков каквото е изкарал, всичко му е законно”.

В апогея на цирковия етюд се заредиха декларации:

„Искам да управлявам България”.

„Искам да измета цялата тая измет отзад в парламента”.

Само 8 години му били нужни да свърши тази работа, която включва обещанието да даде работа на бащите, които не могат да нахранят децата си.

Като източник на информацията си ( „знам много неща”, похвали се самогостуващият си в студиото), той призна следното:

„Имам много приятели, които ми се обаждат и знам много- кои манекенки и журналистки ходят да си прекарват приятно с Борисов в Банкя…”.

Найс, а?

След това се върна към основната си мисъл:

„Изберете си някой такъв като мене, който умее да борави с парите на хората”.

С чии пари борави в момента, при положение, че ги обявява в същото време за лични средства, нямаше кой да го попита- може би защото няма съмнение за бездънната банкова яма, в която руската Външнотърговска банка преля финансово-политически авторитет с покупката на 9,9 от акциите, като източник на милионерското самочувствие на Бареков.

Развръзката настъпи с пехливанските мазнотии за любовта на фризьорките.

„При фризьорките и таксиджиите вече са моите снимки, а не на Борисов, защото аз съм 40 годишен мениджър, а Борисов е 60 годишен дядка”, послъга Бареков ( роден пред 1972 г.) за посмалената си възраст и за посъстарения с почти петилетка от него днешен враг Борисов ( роден през 1959-та).

Някой има ли съмнение, че Бареков така си послъгва и за „честно спечелените” милиони?

Ако българският народ масово не гласува на европейските избори за нас, ние с Росен Петров и Ангел Славчев си подвиваме опашките и се прибираме по къщите си, заплаши ни строго безцензурният.

Генерал Бареков и двамата му русофилски лейтенанти заплашват да дезертират като руските офицери на време на сръбското нападение срещу България през 1885-та за наказание, че не ги обичаме достатъчно и така искат да ни обрекат на сигурна политическа смърт!

На кого ще ни оставите, товарищи, не бъдете толкова жестоки?

Но ние си знаем: Бареков и неговите тежко въоръжени с пачки друзя няма да ни оставят ( на мира)- ще се борят за нашето благо докрай, пък ако ще камък върху камък да не остане от България в тази люта битка за златния кокал.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване