03/15/14 21:56
(http://greentech-bg.net/)

Facebook ще осигурява безжичен интернет със соларни дронове

S50_HighAlt1_1366

Според Techcrunch, Facebook води преговори за придобиване на америанската компания Titan Аerospace, и ако сделката се осъществи, соларните дронове на компанията ще бъдат използвани като евтини сателити, които ще летят на височина от 20 километра за срок от 5 години и ще осигуряват интернет в тези части на света, където сега няма наличен достъп. За разлика от проекта на Google – Project Loon, който ще използва балони, соларните дронове да мултифункциоални – могат да се използват също така за метеоролигични наблюдения, заснемане на земната повърхност и други комуникации, но като начало ще допринесат за постигане на целта на Facebook за осигуряване на глобален достъп до интернет.

S50_CoastRiver_1366

Моделите Solara 50 и 60 ще се издигат през нощта с помощта на енергия, съхранена във вградените им батерии, и след изгрева на слънцето ще генерират и съхраняват достатъчно енергия, така че да се издигнат на предвидената височина от 20 километра и да останат там за период от пет години. По време на тяхната експлоатация няма да бъде необходимо да бъдат приземявани или презареждани. Соларните дронове ще могат да осигуряват безжично интернет покритие на обширни области, който да се ползва от мобилните устройства на потребителите.

По материали от: designboom

Снимки: titan aerospace

Публикувана на 03/15/14 21:56 //feedproxy.google.com/~r/Greentech-bg/~3/STaOLYrRz7k/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване