03/17/14 10:36
(http://www.gorichka.bg/)

Хитрата малка камера за колело, която ще направи пътищата по-безопасни

DSC_0976

Fly6 е много умно нещо: мъничка камера, специално създадена за колела. Дребното устройство се прикрепва отзад на двуколесното ти, действа и като заден фар, и записва какво се случва, докато сте заедно. Капацитетът му е 5 часа видео, като след изтичането им камерата вежливо самоизтрива материала и започва наново. Ако обаче – дано не, никога – станеш жертва на злополука, малкият наблюдател преминава в авариен режим и продължава да записва за още един час, като пази и случилото се 60 минути преди инцидента. Така доказателствата за кой-какво-как са налице и шофьорите трудно вече могат да минат с южуалното „Не видях колелото“.

“Щом стане ясно, че има камери, те (шофьорите на автомобили) ще започнат да променят поведението си на пътя, както се случва, когато видят полицейските камери на улицата. Ще се научат да бъдат доста по-внимателни“, казва Андрю Хейгън, основател на Fly6.

Теорията му вече е доказана: колоездач в Брисбън, Австралия, бил излязъл с приятели на сутрешна вело-обиколка, засякъл ги злостен шофьор, който отказал упорито да премине в другото платно. След неприятно надуване на клаксона той стигнал дотам, че дори подбутнал някои от колоездачите с колата си. До края на деня видеото, заснето, естествено, с новата камера, било не само многогледаемо онлайн, но и излъчено във вечерните новини.

Kickstarter кампанията на Fly6 приключи преди 5 дни, повече от успешно: събрани бяха 266,594 австралийски долара, при поискани 95,000.

На сайта се приемат предварителни поръчки (спестяваш 24 долара), доставките са обещани за май-юни.

Така че, купи си една такава защитна камера и нека се надяваме, че промяната ще настъпи бързо и по българските пътища.

Хитрата джаджа си има и съвсем легитимен рекламен клип, ето:

 


Fly6

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване