03/23/14 06:39
(http://vasvalch.com/)

29 съвета за креативност

29-creative-list

TO-FU Design показват 29 съвета за креативност. Реших да го включа в секцията Ресурси, защото е добре от време на време да си припомняме тези неща. Видеото включва всякакви точки от най-простите (“използвайте списъци” или “правете чести почивки”) до по-сложни като пътуването до нови места и допринасянето за общи проекти. Любим ми е “Don’t give up”.

Ето и всички съвети от видеото с малко мои коментари, но ви препоръчвам да го изгледате, защото играта с шрифтове и визии е приятна:

  1. Правете си списъци – често го използвам и мога да кажа, че е адски полезно. Важи за всичко, от разписване на идеи за постове в блога до разработка на маркетинг концепции.
  2. Носете си тефтер за записки навсякъде – допълнение, нека тефтерът да е физически. Да, синхронизацията между устройства с Evernote е чудна, но като пишеш на ръка, се концентрираш повече.
  3. “Пишете свободно” – без внимание към точните думи, повторения, граматика и пунктуация. Полезно е и помага да изкараш идеята на хартия.
  4. Дръпнете се от компютъра
  5. Не се самообвинявайте
  6. Почивайте си често – чести кратки почивки помагат да се фокусираш наистина, за повече инфо вижте Pomodoro.
  7. Пейте под душа
  8. Пийте кафе
  9. Слушайте нова музика
  10. Бъдете отворени за новото
  11. Движете се в обкръжението на творчески личности
  12. Търсете обратна връзка – критиката е най-добрият учител, затова не я приемайте лично.
  13. Допринасяйте за общи проекти – “извънкласната дейност” помага да се разнообразиш, да работиш с нови хора и да смениш обстановката, което пък дава много нови идеи. Отделно, действа много добре на настроението и самооценката.
  14. Не се отказвайте
  15. Упражнявайте се
  16. Позволявайте си грешки
  17. Ходете на нови места
  18. Бъдете благодарни за добрите неща -в първия момент се зачудих защо това е важно за творческия процес, но всъщност е логично. Фокусирането върху позитивното подобрява настроението, а креативното мислене се получава доста по-добре, ако не си в тежка депресия :)
  19. Отделете си време за почивка
  20. Поемайте рискове
  21. Нарушавайте правилата
  22. Не се претоварвайте
  23. Четете речници
  24. Създайте си рамка за действие – дългосрочното целеполагане помага да знаете какво искате да постигнете и на негова база лесно се поставят микро цели. Един вид, трябва да мечтаете за бъдещето, за да сте по-организирани.
  25. Не изпълнявайте чужда визия за перфектна личност
  26. Записвайте идеите си
  27. Почистете работното си място
  28. Забавлявайте се
  29. Завършете нещо

Постът 29 съвета за креативност е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 03/23/14 06:39 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/Q_y3_luyyL8/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване