03/24/14 22:29
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

щастието е безплатно, парите не са враг

категорична съм, политиката ни прави лоши и нещастни. и не само българската, световната политика е шит. светът в световните новини е шит. затова изключете телевизорите си, не слушайте радио, във фейсбук не отваряйте линкове с политически новини. идват избори. who gives a fuck. социално безотговорна ли съм? може би, но по чия ценностна система, и защо трябва да ме интересува дали някой ще ме категоризира като такава. с изключването от събитията, които не са свързани с личните ми интереси свързани с култура, изкуство, необичайни събития, животни, космос, природа, научни изобретения и добруването на приятели и близки, аз изпълнявам най-добре съдбата си на човешко същество - чувствам се щастлива и пълноценна. 
освободена от контакта с обществото изискващо конкретни позиции по конкретни случвания в политическия живот, аз разкривам за себе си и в себе си богатството на това, което правя най-добре, а то е да измислям истории, да вдъхвам живот на герои, да създавам действителности, които ме интересуват и ме правят щастлива. 
задоволена. задоволена е много важно. тази задоволеност никой секс не може да я постигне. тя е като връх на планина до който достигаш сам. собствен еверест, планина от пълнота от която погледът ти полита като птица.
някъде прочетох, че най-важната ни задача била да сме жени, т.е. на жените това ни било най-важната задача:) нелепо. който има проблем като жена, или като мъж, или и двете, или и трите, и колкото пола са му проблем, да замълчи и да се огледа как живее гледайки се дълго в огледалото. налага се да се хареса. наистина се налага. 
колкото по-просто жената от огледалото живее, колкото повече време отделя за здравето на тялото си, дали с тичане, плуване, фитнес или каране на колело, толкова по-жена ще се чувства. и толкова повече мъжете ще са привлечени от жената, която няма нужда от нищо. ако мъжете са ви цел. преди мъжете станете сами цел на себе си. сами с въздуха от физическото натоварване. тялото се отблагодарява с проста и щастлива философия. мъжете веднага забелязват, те не са нито прости, нито тъпи, нито нечувствителни. кой иска да бъде с нещастливо със себе си създание? 
щастлива съм в създадената от мен действителност, кажете си го сутрин като се събудите. щастлива съм. за други действителности не знам, чуждото щастие никога не е предмет на наблюдение, само личното, личното, личното, винаги само личното. пълно е с чудесни мъже и жени наоколо, забелязваме се, харесваме се, обичаме се, общуваме, почиваме в разговори, обмисляме стратегии за допълнителни възможности за щастие. всичко това е безплатно когато има единомишленици. когато няма, се налага да се плаща на психо и физио-терапевти. 
обичам да правя пари за себе си и да ги споделям с близките си на трапеза и в пътешествия. пиша за пари. за кратко се концентрирам върху събитията от деня или седмицата, и казвам честно какво мисля за тях, но това не ангажира живота ми. това е извън мен, това е израелската ми стена срещу терора на деня. благодаря за парите, които получавам за споделянето на вижданията ми. веднага продължавам нататък и не спонсорирам нито фармацевтични компании, нито психолози. 
парите са важни, това, че нямат значение са глупости. те са отговорът на материалния свят за свършената със сърце работа. харесвам ги. когато ги имам, ги споделям с хората, които обичам. когато ги нямам, знам 2, и медитирам върху безкрайните възможности то да стане 200, 2000, 2000000. благодаря на бог за колкото, толкова.
мъжкото и женското са в баланс, няма възраст, нито пол, който да ме притеснява. нищо не ме притеснява. светът е такъв, какъвто е, участието в него е изключително лично занимание.
Публикувана на 03/24/14 22:29 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2014/03/blog-post_24.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване