04/05/14 10:49
(http://www.gorichka.bg/)

Участвай в евро-конкурса за upcycling иновация “Generation awake”

Screen Shot 2014-04-01 at 12.11.01

Кампанията Generation awake на Европейската комисия, работи за ефективното използване на ресурси и, естествено, потенциалната роля на ама всеки един в опазването на околната среда. Част от кампанията е конкурс за измислянето на иновативни решения на проблемите на заобиколното ни.

В конкурса могат да участват всички, вписващи се в широката категория „творчески мислещи хора, които прегръщат идеята за повторна употреба, рециклиране и вторично използване“, стига да са на възраст от 18 до 40 години и гражданството им е от България, Франция, Литва или Италия. Проектите им трябва да бъдат някое от следните:

  • Продукти за интериорен дизайн
  • Детски играчки
  • Произведения на изкуството
  • Дрехи обувки, бижута
  • IT принадлежни като чанта за лаптоп, подложка за мишка, аксесоари за смартфони…
  • Музикални инструменти

Всички те следва да бъдат създадени спрямо upcycling принципа, тоест: вторична употреба, която повишава първичната стойност на използвания материал; отпадъчни продукти или безполезни в настоящия си вид продукти, които творческият ум само може да превърне в претендент за наградата. Като стана дума за нея, принципът е следнията: избират се 10 финалиста, те ще имат честта да изложат творенията си на национална изложба. Сред тях ще бъдат отличени първа, втора и трета награда, като първата е гастрол в Брюксел по време на Зелената седмица в града, 3-6 юни. Проектите на отличените с втора и трета награда също ще бъдат представени там.

Журито ще оценява проектите по 4 критерия: съобразеност с upcycling-а, креативност, иновативност и, според нас от изключително значение, възможност за възпроизвеждане от обществото. Последното говори за това, че конкурсът действително се стреми да популяризира принципа на повторна употреба сред колкото се може повече хора, а не да остане затворен в елитарна арт среда.

Хайде, участвай, няма как да не можеш да измислиш нещо достойноJ

 

Generation awake

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване